Підсумкова Конференція малі міста

01 грудня 2014, 10:33

У підсумковій конференції проекту “Розробка та впровадження інструментів доступу до публічної інформації у малих містах України”, що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу, який реалізується виконавчим комітетом Української міської ради в партнерстві з Асоціацією малих міст України та щодо якого Комітет виступає бенефіціаром, 21 листопада взяла участь Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга.

Анонсована тема конференції - «Співпраця органів місцевого самоврядування, громадськості та ЗМІ у розбудові місцевої демократії».

Координатори проекту презентували загальні результати та результати оцінки його результативності, розповіли про інформаційно-комунікативну підтримку проекту. Панельні дискусії були присвячені обговоренню ролі забезпечення доступу до публічної інформації в розбудові місцевої демократії,  обговорювались механізми взаємодії громадськості та органів місцевого самоврядування щодо реалізації принципів відкритості і прозорості влади. Представники міст-учасників проекту ділилися досвідом щодо забезпечення права своїх мешканців на доступ до публічної інформації у їхніх громадах.

Вперше в межах своїх заходів Асоціація малих міст України, окрім представників органів місцевого самоврядування, зібрала ще й редакторів та журналістів місцевих засобів масової інформації. Круглий стіл, проведений в межах конференції, дозволив журналістам та представникам місцевої влади обговорити стан та перспективи своєї взаємодії. Під час конференції учасники змогли прослухати два майстер-класи з використання інфографіки у формуванні публічної інформації та з впровадження інструментів участі громадськості у прийнятті рішень.

За результатами конференції координатори проекту оголосили про створення мережі місцевих ЗМІ, яка об’єднає журналістів місцевого телебачення, радіо та газет для обміну досвідом та навчання.