Н.Новак, А.Малюга підтримка децентралізації

01 грудня 2014, 10:34

Заступник Голови Комітету Наталія Новак та Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга взяли участь у презентації Шведсько-українського проекту Підтримка децентралізації в Україні 2014-2017.

Під час заходу було зазначено, що Проект зосередить свої зусилля на питаннях фінансової децентралізації, зміцненні матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування; територіальній реформі; розподілі відповідальності між різними рівнями влади; міжмуніципальному співробітництві та здійснюватиме широку інформаційно-просвітницьку кампанію.

Через даний проект Уряд Швеції сприятиме процесу децентралізації в Україні та допомагатиме органам місцевого самоврядування брати на себе більше повноважень і відповідальності.

В ході заходу  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Шведська асоціація місцевих влад і регіонів (SALAR) та SKL Інтернешенел підписали Меморандум про взаєморозуміння.

 

Довідково:

Проект «Підтримка децентралізації в Україні» будуть реалізовувати Шведська асоціація місцевих влад і регіонів (SALAR) та її дочірня компанія SKL  Інтернешенел. SALAR існує вже понад 100 років і весь цей час працює в цілях розвитку та зміцнення місцевого самоврядування і місцевої демократії. Проект буде тісно співпрацювати з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіоном). Проект реалізовуватиметься з вересня 2014 року по грудень 2017 року за фінансової підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida).

Проект підтримуватиме децентралізацію в Україні через різні форми співробітництва. Головна ціль – надавати практичну підтримку, що відповідає  реальним потребам і проблемам, на основі досвіду Швеції, інших скандинавських країн та країн-членів ЄС. Основними формами співробітництва будуть технічна допомога, партнерство та обміни, тренінги, навчальні візити та ознайомлення з різними моделями і практиками. Проект також створить можливості для «навчання у колег», збираючи разом українських і шведських партнерів на національному та місцевому рівнях.