16.12. Є.Карташов

30 грудня 2013, 10:48

Голова підкомітету з питань місцевого самоврядування Євген Карташов 16 грудня 2013 року взяв участь у підсумковій конференції Конкурсу Ради Європи «Кращі практики місцевого самоврядування – 2013».

Конкурс впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» вже другий рік поспіль, а проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи.

Фіналістами та переможцями Конкурсу стали 41 орган місцевого самоврядування різних рівнів, які отримали дипломи та нагороди Ради Європи. Під час заходу зауважувалось, що у 2013 році Конкурс проводився за трьома категоріями: «Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів», «Місцеві ресурси: пошук та мобілізація на користь громади», «Демократія участі: залучення громадян до справ громади», а загалом на участь у Конкурсі було подано 264 заявки, що майже у 3,3 рази перевищує кількість заявок минулого року.

Євген Карташов наголосив, що на таких заходах кожен може набути нових знань та обмінятися досвідом, знайти підтримку у вирішенні складних питань життєдіяльності територіальних громад, здобути публічне визнання свого успіху. За його словами активна робота із запровадження засад ефективного, демократичного врядування, нової управлінської моделі, – з одного боку та готовність європейських програм до надання технічної допомоги Україні – з іншого боку, надали можливість запровадити у багатьох селах, селищах, містах низку цікавих проектів, що мали вагомий вплив на покращення життя таких територіальних громад.