Протокол №5 від 17.01.08р.

12 березня 2015, 12:28

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 5

17 січня 2008 року

11 год. 00 хв.

м. Київ,  вул. Садова, 3а  кім. 416

 

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Каськів В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф.

Відсутні:  Ключковський Ю.Б., Пилипишин В.П., Черноморов О.М, Поживанов М.О., Льовочкін С.В., Матвієнко А.С.

 

Відповідальні працівники секретаріату: завідувач секретаріату Комітету Негода В.А., заступник завідувача секретаріату Малюга А.В., головні консультанти секретаріату Комітету Бережницький Я.В., Данилюк О.А., Желтова О.М., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., Юрчук Ю.А., старші консультанти: Дмитрук Л.В., Шкуріна Л.Б., консультант Федоренко Ю.В.

 

Запрошені:

Бондаренко В.Д. - народний депутат України;

Фельдман О.Б. - народний депутат України;

Портнов А.В. - народний депутат України;

Писаренко В.В. - народний депутат України;

Гайдук В.А. - Президент консорціуму «Індустріальна група»;

Ляхович В.А. - головний консультант відділу висвітлення діяльності Верховної Ради України (інформаційне управління);

Губа О.П. - начальник відділу Департаменту забезпечення реформування органів місцевого реформування та територій Міністерства регіонального розвитку та будівництва;

Мотовалова К.А. - головний спеціаліст відділу по взаємодії з Верховної Радою України Міністерства регіонального розвитку та будівництва;

Неколяк О.В. - директор Департаменту конституційного права Міністерства юстиції України;

Лебединська О.Ю. - головний спеціаліст Управління регіональної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Грамотнєв В.Е. - заступник завідувача секретаріату фракції Партії Регіонів.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

I.

1. Про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань місцевого самоврядування (щодо порядку формування рад), р.№1129, н.д. Каракай Ю.В.

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо загального складу органів місцевого самоврядування), р.№1134, н.д. Писаренко В.В.

 

ІI.

Про проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України Міським головою Харкова Добкіним Михайлом Марковичем та секретарем Харківської міської ради Кернесом Генадієм Адольфовичем в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин при виконанні ними своїх службових обов'язків (р.№1115, н.д. Фельдман О.Б., Катеринчук М.Д., Ляшко О.В.)

2. Про проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень Київським міським головою Черновецьким Л.М. та посадовими особами органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у м. Києві (р. №1137, н.д. Портнов А.В., Князевич Р.П.)

3.  Про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України шостого скликання" (щодо виключення питань організації та діяльності виконавчої служби з предмета відання Комітету з питань правосуддя) (р. №1141, н.д. Писаренко В.В.) та про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України шостого скликання" (р. №1141-1, н.д. Тихонов В.М.)

 

III.

Про звернення депутатів Чернівецької міської ради Vскликання з нагоди відзначення 600-річчя м. Чернівці.

 

IV. Різне.

***

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету О.Омельченка про запропонований порядок денний засідання Комітету та пропозиції до нього:

включити до порядку денного питання про проект Постанови Верховної Ради України про призначення Гайдука В.А. на посаду Віце-прем’єр-міністра України (р.№1329, внесений КМУ) та розглянути його першим;

зняти з розгляду та перенести законопроекти №1129, №1141-1 на наступне засідання Комітету;

розглянути законопроект №1115 одразу після питання про кадрове призначення.

у розділі “Різне” розглянути питання щодо правових наслідків віднесення селища Буча Ірпінської міської ради до категорії міст обласного значення та питання створення підкомітетів Комітету, затвердження складу та предметів їх відання.

В обговоренні питання взяли участь: присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити питання порядку денного засідання в цілому.

 ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету О.Омельченка про внесене Прем’єр-міністром України до Верховної Ради України подання щодо призначення Гайдука Віталія Анатолійовича на посаду Віце-прем’єр-міністра України (р.№1329).

Доповідач повідомив присутніх про представлені документи, які дозволяють підтримати рішення про призначення Гайдука В.А. Віце-прем’єр-міністром України.

 

В обговоренні питання взяли участь: присутні члени Комітету, Гайдук В.А., Бондаренко В.Д.

 

 УХВАЛИЛИ:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України призначити Гайдука Віталія Анатолійовича на посаду Віце-прем’єр-міністра України.

 

2. Доручити Голові Комітету, народному депутату України О.Омельченку представляти позицію Комітету під час розгляду цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

 ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування Трайдука М.Ф. про проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України міським головою Харкова Добкіним Михайлом Марковичем та секретарем Харківської міської ради Кернесом Генадієм Адольфовичем в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин при виконанні ними своїх службових обов'язків (р.№1115, н.д. Фельдман О.Б., Катеринчук М.Д., Ляшко О.В.).

Доповідач поінформував присутніх, що оскільки 10 січня 2008 року на засіданні Комітету було розглянуто подання Голови Харківської обласної державної адміністрації А.Авакова про можливість призначення Верховною Радою України позачергових виборів Харківської міської ради та Харківського міського голови та членами Комітету підтримана пропозиція створити робочу групу у складі п’яти народних депутатів України, доручено підготувати проект висновку з порушеного питання в термін до 9 лютого 2008 року та подати його на розгляд Комітету. Трайдук М.Ф. наголосив, що у Верховній Раді України є зареєстрований проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України міським головою Харкова та секретарем Харківської міської ради в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин при виконанні ними своїх службових обов'язків та є пропозиція включити для підготовки висновків до складу Тимчасової слідчої комісії кандидатури н.д.Трайдука М.Ф. та н.д.Каськіва В.В.

В обговоренні питання взяли участь: присутні члени Комітету, О.Фельдман

Народний депутат Фельдман О.Б. погодився з пропозицією Трайдука М.Ф.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Верховній Раді України відповідно до частини четвертої статті 97, пункту 1 частини першої та частини другої статті 109, частини третьої статті 133 Регламенту Верховної Ради проект Постанови Верховної Ради України про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України Харківським міським головою Добкіним Михайлом Марковичем та секретарем Харківської міської ради Кернесом Геннадієм Адольфовичем в системі тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин при виконанні ними своїх службових обов’язків (реєстр. № 1115 від 11.01.2008 р.), внесений народними депутатами України Фельдманом О.Б., Катеринчуком М. Д., Ляшком О.В. прийняти за основу та в цілому.

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити до складу Тимчасової слідчої комісії народних депутатів України - членів Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Трайдука М.Ф. та Каськіва В.В.

3. Направити це рішення Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, визначеного головним з підготовки даного законопроекту.

 ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

3.

СЛУХАЛИ:  Інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорного С.П. про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів.

Доповідач поінформував присутніх про підготовлені документи даного законопроекту, які дозволяють підтримати рішення відповідного підкомітету рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові виборів зазначених сільських, селищних та міських голів на неділю 30 березня 2008 року.

Доповідач повідомив, що станом на 17 січня 2008 року для розгляду на засіданні Комітету підготовлено 15 проектів постанов щодо призначення позачергових виборів окремих сільських голів у зв’язку з достроковим припиненням їх повноважень за таких підстав: за власним бажанням - 12, у зв’язку зі смертю - 1, в зв’язку з судовим рішенням -1, за рішення ради, в зв’язку з неодноразовим порушення чинного законодавства сільським головою - 1.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати.

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України призначити позачергові вибори:

Малоп’ятигірського сільського голови (Малоп’ятигірська сільрада Андрушівського району Житомирської області),

Малоянисольського сільського голови (Малоянисольська сільрада Володарського району Донецької області),

Андрушівського сільського голови (Андрушівська сільрада Погребищенського району Вінницької області),

Омелянівського сільського голови (Омелянівська сільрада Нижньогірського району Автономної Республіки Крим),

Потіївського сільського голови (Потіївська сільрада Радомишльського району Житомирської області),

Кіровського сільського голови (Кіровська сільрада Великомихайлівського району Одеської області),

Гальчинського сільського голови (Гальчинська сільрада Бердичівського району Житомирської області),

Улянівського сільського голови (Улянівська сільрада Олександрійського району Кіровоградської області),

Роїщенського сільського голови (Роїщенська сільрада Чернігівського району Чернігівської області),

Будищенського сільського голови (Будищенська сільрада Коропського району Чернігівської області),

Гусятинського сільського голови (Гусятинська сільрада Чемеровецького району Хмельницької області),

Щорсівського сільського голови (Щорсівська сільрада Коростенського району Житомирської області),

Зарічненського сільського голови (Зарічненська сільрада Тростянецького району Сумської області),

Варвинського селищного голови (Варвинська селищрада Варвинського району Чернігівської області),

Машівського селищного голови (Машівська селищрада Машівського району Полтавської області).

на неділю 30 березня 2008 року, прийнявши відповідні постанови Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

4.

СЛУХАЛИ: Інформацію автора законопроекту народного депутата А. Портнова про проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень Київським міським головою Черновецьким Л.М. та посадовими особами органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у м. Києві (р.№1137, н.д. Портнов А.В., Князевич Р.П.)

Доповідач наголосив, що підставами для cтворення Тимчасової слідчої комісії стали факти порушень Конституції України та чинного законодавства України Київським міським головою Черновецьким Л.М. та посадовими особами органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у м. Києві, а також неодноразове грубе втручання зазначених осіб у діяльність судових органів. А.Портнов повідомив, що самими гучними прикладами порушення чинного законодавства вищевказаними особами є протиправні рішення про розпродаж землі територіальної громади м. Києва та необґрунтовані підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому, є пропозиція створити Тимчасову слідчу комісію, якій доручити розслідування вищенаведених та інших фактів порушень чинного законодавства Київським міським головою Черновецьким Л.М. та посадовими особами органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у м. Києві.

В обговоренні питання взяли участь : присутні члени Комітету, народні депутати А.Портнов, В.Бондаренко.

Народний депутат О.Боднар внесла пропозицію включити до складу членів робочої групи, яка була створена на попередньому засіданні Комітету.

Народний депутат Трайдук М.Ф. запропонував включити до складу ТСК членів робочої групи: Боднар О.Б., Подгорного С.П., Бондаренка В.В.

Подгорний С.П. підтримав пропозицію про включення кандидатури керівника Робочої групи Боднар О.Б. до складу ТСК на заміну кандидатури Семиноги А.І., попередньо погодивши з ним цю ротацію.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Верховній Раді України відповідно до частини четвертої статті 97, пункту 1 частини першої та частини другої статті 109, частини третьої статті 133 Регламенту Верховної Ради проект Постанови Верховної Ради України про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень Київським міським  головою Черновецьким Л.М. та посадовими особами місцевого самоврядування та виконавчої влади у м. Києві (реєстр. № 1137 від 06.12.2007), внесений народними депутатами України Портновим А.В. та Князевичем Р.П. прийняти за основу та в цілому.

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України - першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Боднар О.Б., виключивши з її складу народного депутата України Семиногу А.І.

3. Направити це рішення Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, визначеного головним з підготовки даного законопроекту.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

5.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо загального складу органів місцевого самоврядування) (р.№1134, н.д. Писаренко В.В.)

Доповідач інформував присутніх, що законопроектом пропонується внести зміни до частини четвертої статті 16 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", якою визначено чисельність загального складу сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради, та в різній пропорції скоротити чисельність загального складу місцевих рад.

В обговоренні питання взяли участь : присутні члени Комітету, народні депутати В.Писаренко, В.Бондаренко.

Писаренко В.В. зауважив, що запропоновані зміни пов’язані з тим, що невиправдано великий склад місцевих рад призводить до ускладнень в процесі прийняття радами рішень, роздутого апарату рад та відповідно-до відверто недосконалої роботи органів місцевого самоврядування.

Каськів В.В. наголосив, що можна розглянути питання про скорочення кількості депутатів місцевих рад, проте, на його думку, вибори депутатів місцевих рад необхідно проводити за мажоритарною системою.

Трайдук М.Ф. підтримав ідею зменшення чисельності депутатів місцевих рад.

Бондаренко В.Д. наголосив, що місцеві ради повинні встановлювати власну чисельність на максимально можливому у відповідності до діючого Закону рівні.

Подгорний С.П. висловив пропозицію диференційовано підійти до вирішення проблеми: десь збільшити кількість депутатів, десь зменшити.

УХВАЛИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України Про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо загального складу органів місцевого самоврядування) (реєстр. № 1134 від 06.12.2007) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

6.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва Каськіва В.В. про проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України шостого скликання" (щодо виключення питань організації та діяльності виконавчої служби з предмета відання Комітету з питань правосуддя) (р. №1141, н.д. Писаренко В.В.)

Доповідач повідомив, що метою проекту є впорядкування предметів відання комітетів Верховної Ради України шляхом віднесення питань організації та діяльності органів державної виконавчої служби України до предмету відання Комітету з питань правової політики, а не питань правосуддя.

В обговоренні питання взяли участь : присутні члени Комітету, народний депутат В.Писаренко.

Автор проекту постанови додав до виступу доповідача, що прийняття акту на рівні предметів відання комітетів Верховної Ради України відобразить місце органів державної виконавчої служби у системі органів виконавчої влади держави.

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України підтримати проект Постанови “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України шостого скликання”(щодо виключення питань організації та діяльності виконавчої служби з предмета відання Комітету з питань правосуддя), (реєстр. №1141 від 07.12.2007 р.)

Направити це рішення Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, визначеного головним з підготовки даного питання.

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

7.

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Боднар О.Б. про звернення депутатів Чернівецької міської ради V скликання з нагоди відзначення 600-річчя м. Чернівці.

З метою виконання норм Конституції, контрольних повноважень парламенту та Постанови Верховної Ради України №2730-IV від 05.07.2005 року «Про заходи щодо підтримки соціально-економічного розвитку міста Чернівці у зв’язку з відзначенням 600-річчя його заснування» дати протокольне доручення  секретаріату Комітету підготувати за підписом Голови Комітету звернення до Першого віце-прем’єр-міністра України, Міністра фінансів України з проханням передбачити при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» кошти у сумі 100 млн. грн. на проведення належної підготовки міста до визначної дати.

 

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

8.

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Боднар О.Б. щодо правових наслідків віднесення селища Буча Ірпінської міської ради до категорії міст обласного значення.

Перший заступник Голови Комітету Боднар О.Б. зауважила, що Постановою Верховної Ради України № 3434-IV від 09.02.2006 селище міського типу Буча Ірпінської міської ради Київської області було віднесено до категорії міст та надано йому статусу міста обласного значення. Оскільки ця Постанова набрала чинності 9 лютого 2006 року, 26 березня 2006 року у Бучі була обрана селищна рада.

Боднар О.Б. поінформувала Комітет, що до Верховної Ради України надійшов лист від Кабінету Міністрів України № 3298/2-07 від 21.05.2007 та лист від Міністерства юстиції України вих. № 18-9-5760/1 від 27.06.2007 щодо необхідності проведення у м. Буча перших місцевих виборів Бучанської міської ради. Разом з цим народний депутат повідомила, що Управління апарату Верховної Ради України по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування вважає, що призначати місцеві вибори в м. Буча немає потреби, оскільки статус Бучанської селищної ради відповідно до закону змінився на статус міської ради і відповідно депутати Бучанської селищної ради набули статусу депутатів міської ради (копії листа від Кабінету Міністрів України, листа Міністерства юстиції України та висновку Управління апарату Верховної Ради України по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування додаються).

В обговоренні питання взяли участь : присутні члени Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Київської обласної ради з проханням розглянути питання щодо проведення перших місцевих виборів Бучанської міської ради, оскільки відповідно до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» перші вибори депутатів міської ради призначаються відповідною обласною радою, а також  поінформувати Комітет про результати його розгляду.

 

ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

9.

СЛУХАЛИ: Інформацію завідувача секретаріату Негоди В.А. щодо створення підкомітетів Комітету, затвердження складу та предметів їх відання.

На виконання статті 37 Закону України “Про Комітети Верховної Ради України”, доповідач поінформував присутніх про пропозиції щодо даного питання.

В обговоренні питання взяли участь : присутні члени Комітету.

Народні депутати ознайомились із пропозиціями щодо даного питання та визначились із членством в підкомітетах.

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити структуру підкомітетів Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та предмети їх відання (додається).

2.Обрати голів підкомітетів та затвердити склад відповідних підкомітетів Комітету (додається).

Погодитись із пропозиціями Голови Комітету та визначити куратором підкомітету з питань органів виконавчої влади - заступника Голови Комітету Черноморова О.М., підкомітету з питань державного будівництва - Секретаря Комітету Гордієнка С.В., підкомітету з питань місцевого самоврядування - Заступника Голови Комітету Пилипишина В.П., підкомітету з питань виборчого законодавства  та об’єднань громадян - Заступника Голови Комітету Ключковського Ю.Б. (рішення додається).

 

  ГОЛОСУВАЛИ: “За”- 7 народних депутатів.

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                              О.О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                           С.В. ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИТЯГ

з ПРОТОКОЛУ №5 від 17 січня 2008 року

 

 

засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

 

 

питання 8

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Боднар О.Б. щодо правових наслідків віднесення селища Буча Ірпінської міської ради до категорії міст обласного значення.

 

Доручення Секретаріату Комітету:

 

1. Звернутися до Київської обласної ради з проханням розглянути питання щодо проведення перших місцевих виборів Бучанської міської ради та поінформувати Комітет про результати його розгляду.

 

 

 

 

 

 

ВИТЯГ

з ПРОТОКОЛУ №5 від 17 січня 2008 року

 

 

засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

 

 

 

питання 7

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Боднар О.Б. про звернення депутатів Чернівецької міської ради V скликання з нагоди відзначення 600-річчя м. Чернівці.

 

Доручення Секретаріату Комітету:

 

1. Підготувати за підписом Голови Комітету звернення до Першого віце-прем’єр-міністра України, Міністра фінансів України з проханням передбачити при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» кошти у сумі 100 млн. грн. на проведення належної підготовки міста Чернівці до визначної дати (600-річчя).