Гуідо бельтрані

29 квітня 2013, 17:53

Голова Комітету Давид Жванія та Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга 15 квітня зустрілися з директором Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані та керівником проекту DESPRO в Україні Оксаною Гарнець.

Під час зустрічі Д.Жванія заявив, що Україна має розпочати глобальну реформу децентралізації влади. «Це серйозний крок для нашої країни. Зараз ми шукаємо підтримку на всіх рівнях – і в парламенті, і в уряді», – зауважив Жванія.Оксана Гарнець повідомила, що проект DESPRO працює з 2007-го року і його метою є підтримка децентралізації в Україні. «Одне з наших завданьпобудувати систему, у якій ресурси з центрального бюджету будуть використовуватися меншою мірою», – повідомила О.Гарнець.

При цьому Жванія підкреслив, що Україна має бути не лише реципієнтом, але і донором програми.

У свою чергу Гуідо Бельтрані зазначив, що завдання проекту – максимально наблизити місцеву владу до людей, а не просто перенести досвід Швейцарії в Україну. «Багато реформ є технічними, а не політичними. Їхня мета – баланс компетенцій та відповідальностей», – сказав Бельтрані. Він підкреслив, що зі свого боку готовий надати всю технічну підтримку в реалізації програм з децентралізації влади в Україні.