№2321 н.д.Тарута

15 травня 2015, 09:13

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування пропонуватиме Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 11 грудня 2014 року № 32-VII «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Волноваського, Новоазовського та Тельманівського районів Донецької області» (реєстр. №2321), внесений народним депутатом України С.Тарутою.

Зазначеним законопроектом пропонується включити в межі міста Маріуполь Донецької області села Виноградне, Піонерське, Приморське Виноградненської сільської ради, які були включені Постановою Верховної Ради України від 11 грудня 2014 року № 32-VII «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміну і встановлення меж Волноваського, Новоазовського та Тельманівського районів Донецької області» до Волноваського району Донецької області.

До Комітету також надійшли рішення Виноградненської сільської, Маріупольської міської рад щодо підтримки  внесення зазначених змін. Крім того, Волноваська районна та Донецька обласна державні адміністрації не заперечують щодо прийняття вказаного законопроекту.

Під час обговорення члени Комітету взяли до уваги, що територія Виноградненської сільської ради не має зручних транспортних комунікацій та інших безпосередніх зв’язків з територією Волноваського району, адміністративне приєднання зазначеної території до Волноваського району ускладнює отримання соціальних, транспортних послуг, а також соціальних виплат населенню та збільшує соціальну напругу на цій території.