Жванія, Малюга підсумкова конференція

15 квітня 2013, 10:10

Голова Комітету Давид Жванія та Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга взяли участь у підсумковій конференції Програми Ради ЄвропиПосилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні, що відбулася 27 березня 2013 року у клубі Кабінету Міністрів України.

 У конференції взяли участь представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, державних органів влади, експерти, представники Департаменту з питань демократичних інститутів та врядування Генерального директорату з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи, посол Швеції в Україні, президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європивітчизняні та західні науковці.

У ході зібрання зазначалося, що Програма Ради ЄвропиПосилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україніуспішно залучала до співпраці фахівців місцевого самоврядування, урядові структури та асоціації, що стало запорукою вдалої реалізації заходів, спрямованих на розвиток місцевого самоврядування.

Голова Комітету Д.Жванія наголосив, що у нормотворчій діяльності, особливо при втіленні норм Європейської хартії місцевого самоврядування у вітчизняне законодавство, необхідно широко враховувати міжнародний досвід, продовжувати співробітництво із зарубіжними та вітчизняними експертами, оскільки це – природна інтеграція України у європейську та світову спільноти, важливий чинник росту громадянського самоусвідомлення її народу. Комітет сподівається на участь у всіх заходах Комітету представників Програми Ради Європи і розраховує на експертну допомогу щодо проектів законодавчих актів.

Учасники зустрічі обговорили також низку актуальних питань, серед яких: досягнення, поточні виклики та перспективи реформи місцевого самоврядування; реформа міжбюджетних відносин та фіскальної децентралізації.

Д.Жванія вказав, що саме завдяки підтримці з боку Програми Ради Європи “Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні” Комітет зможе успішно реалізувати заплановані на період роботи парламенту сьомого скликання проекти.