Бондаренко В.Д.

29 травня 2013, 11:22

Голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об'єднання громадян Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування  Володимир Бондаренко взяв участь у засіданні круглого столу Удосконалення правового регулювання інституту референдуму в Україні, проведеного 28 травня 2013 року за ініціативою Коаліції громадських організацій “За чесний референдум”.

Під час свого виступу голова підкомітету повідомив учасників заходу про початок роботи Робочої групи Комітету з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України “Про місцевий референдум” (реєстр. № 0867). Цей законопроект має наділити територіальні громади реальним механізмом безпосереднього вирішення питань місцевого значення та захисту своїх легітимних інтересів, якого вони були позбавлені в результаті схвалення Закону України “Про всеукраїнський референдум”.

Крім того, В.Бондаренко висловив глибоке переконання, що Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування докладе максимум зусиль щодо забезпечення реалізації конституційного права громадян України брати участь в управління державою через референдум.