В.Гладій - Івано Франківськ 30.10.2013

01 листопада 2013, 09:28

Народний депутат України, голова підкомітету з питань державного будівництва Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Василь Гладій на запрошення Національного агентства України з питань державної служби взяв участь у науково-методичному семінарі “Методичне забезпечення здійснення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва”, що відбувся 30 жовтня у м. Івано-Франківськ.

Семінар було організовано Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною радою та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу за сприяння Національного агентства України з питань державної служби та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Виступаючи на заході з вітальним словом Василь Гладій відмітив, що курс України на євроінтеграцію відповідає прагненням переважної більшості українських громадян та ставить перед державою ряд серйозних завдань. Голова підкомітету наголосив, що важливим є не тільки факт підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, а і подальші кроки з модернізації системи державного управління, перебудови взаємовідносин державних інституцій з громадами та громадянами. Народний депутат зазначив, що на сьогодні існує необхідність кардинального оновлення засад державної служби та системи професійної підготовки державних службовців. За короткий термін потрібно підготувати фахових державних управлінців, які володітимуть стандартами державного управління Євросоюзу та будуть готові до їх впровадження в Україні.

Впродовж двох днів учасники семінару заслухали доповіді про підвищення кваліфікації в системі МЗС України, реформування системи професійного навчання державних службовців в Європейському Союзі, особливості кадрової політики в державах-членах ЄС, використання європейського досвіду державної муніципальної політики, ознайомилися з практикою реалізації програм з підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування з питань європейської інтеграції та євроатлантичного співробітництва у Галицькому та Рогатинському районах Івано-Франківської області.