Малюга

10 грудня 2012, 17:19

Сесія з планування діяльності у третій фазі (2013-2016) Швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO відбулась 8-9 листопада 2012 року у с.Мощун Київської області. Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга взяла участь у роботі семінару з планування діяльності у третій фазі “Стратегія планування”.

Керівник проекту DESPRO О.Гарнець поінформувала учасників заходу про результати діяльності у другій фазі.

Зокрема:

Підтримка проектів сільських громад із покращання водопостачання. Реалізація 41 проектів на суму близько 30 млн. грн. забезпечила сталим водопостачанням близько 25 тисяч сільських мешканців, які проживають у 13 тис. домогосподарствах. Внесок Швейцарської Конфедерації склав 8,8 млн грн, місцевого бюджету – 5 млн грн, внесок громад – 15,8 млн грн. У ході впровадження децентралізованої моделі сільського водопостачання, заснованої на обслуговуючому кооперативі, було побудовано більше 350 км. водогону, збудовано та  відремонтовано 30 водонапірних башт та 41 свердловина.

У сфері твердих побутових відходів: Три сусідні громади у Тульчинському районі Вінницької області спільно з DESPRO та Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку (MGSDP) розробили Стратегію поводження з ТПВ, створивши у такий спосіб основу як для покращення рівня послуги, так і для подальшого охоплення системою території усього району.

Управління знаннями: Розробляється спеціалізований веб-портал Міжрегіональна інформаційно-освітня мережа «Ефективна держава» www.derzhava.in.ua (спільно з Національною академією державного управління при Президентові України); Серія навчальних посібників «Децентралізація та врядування»; Реалізовано 7 е-курсів для практиків місцевого самоврядування та слухачів магістратур за спеціальностями «Публічне адміністрування» та «Державна служба»; Курси з УЗ впроваджено в навчальні програми ряду ЦППК та ВНЗ; Працюють спільноти практики “Практика обслуговуючих кооперативів”, “Управління знаннями”; Успішно пілотовано масовий е-курс “Управління проектами з місцевого та регіонального розвитку” (904 учасники) за результатами якого працює електронна платформа “Спільнота практики: Інновації в місцевому самоврядуванні” (реалізовується спільно з Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні).