Привітання день місцевого спмоврядування

25 грудня 2013, 12:58

Комітет Верховної Ради України з питань державного

 будівництва та місцевого самоврядування щиро вітає

працівників і службовців органів місцевого самоврядування,

сільських, селищних, міських голів, депутатів місцевих рад,

представників вітчизняних та міжнародних неурядових

організацій,  науковців  із

Днем місцевого самоврядування!

Державний статус цієї святкової дати свідчить про те велике значення і увагу, що надаються у нашій країні системі місцевого самоврядування, визнання її ролі у забезпеченні здійснення і надання найбільш важливих та наближених до людини повноважень і послуг. Освіта, охорона здоров’я, культура, соціальний захист, багатогалузеве комунальне господарство, містобудування – ось далеко не повний перелік ключових сфер суспільного життя, відповідальність за надійне функціонування і злагоджену роботу яких покладено на самоврядну ланку влади.

Ми добре усвідомлюємо всю складність питань, що вирішуються органами місцевого самоврядування у громадах та регіонах, бачимо ті непрості умови, в яких доводиться працювати нашим колегам на місцях і як представники найвищого законодавчого органу державної влади запевняємо їх у всілякій підтримці та сприянні на рівні законопроектування, створення належних правових основ для забезпечення ефективної та якісної діяльності кожного із елементів системи місцевого самоврядування, її комплексного реформування на засадах децентралізації владних повноважень та субсидіарності, досягнення реальної фінансової спроможності та організаційної самостійності.

Бажаємо Вам, шановні друзі, міцного здоров’я, щастя, щедрого достатку, злагоди і родинного затишку. Нехай збуваються всі заповітні мрії, реальністю стають добрі плани та наміри, творчих здобутків Вам, успіхів і звершень у нелегкій та відповідальній праці на благо громад, регіонів та рідної України!

Голова Комітету Давид Жванія

та члени Комітету з питань державного будівництва

та місцевого самоврядування