Омельченко

03 жовтня 2012, 18:52

Голова Комітету Олександр Омельченко 22 вересня взяв участь в урочистостях з нагоди 75-тої річниці від дня утворення Житомирської області.

Керівники області, міста, громадськість та гості пройшлися урочистою ходою вулицями Житомира до головного майдану міста - Соборного, де відбувся парад-дефіле 35 духових оркерстів. У Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбулося святкове зібрання. 

На головній мистецькій сцені Житомирщини були зачитані привітання області з нагоди ювілею від Глави держави та керівників органів влади.

 «Житомирщина –. Її доля  непроста. У різні епохи край зазнавав нападу ворогів. Пережито буремну Велику Вітчизняну війну, інші лихоліття. Але він вистояв і не втратив свого гордого хліборобського характеру, духовної сили, зберіг найцінніше – душевну щедрість і високі моральні якості людей, які щодня піклуються про розвиток свого рідного, оспіваного в піснях та народних переказах краю», - наголосив, вітаючи поважне зібрання,

Голова обласної ради Й.Запаловський висловив гордість з приводу того, Житомирщина сьогодні активно розвивається, посідаючи гідне місце серед інших регіонів України. Він наголосив, що Житомирщина - серце і душа  Поліського краю, відома далеко за межами України своєю мальовничою природою, багатим духовно-культурним та історичним спадком, виробничими досягненнями, самобутніми талантами та непідкупною щирістю і гостинністю мудрих, працьовитих людей

Керівники області та представники парламенту побажали Житомирщині, її людям, всім поважним гостям миру, добра, злагоди, щастя, та успіхів у всіх їхніх справах.