№1664

14 травня 2015, 16:31

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендував Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні відхилити проект Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та учасникам АТО (реєстр. № 1664).

Погоджуючись з авторами проекту М.Томенком та О.Мусієм щодо необхідності забезпечення якісною медичною допомогою ветеранів війни та учасників бойових дій, Комітет констатував, що відповідним категоріям громадян вже надано право на лікування у Клінічній лікарні "Феофанія" Державного управління справами згідно з Постановою Верховної Ради України №1286-VII від 29.05.2014.

Крім того, Комітет зауважив, що Верховна Рада України 7 квітня 2015 року визначилася щодо питання доцільності зміни підпорядкування медичних закладів Державного управління справами під час схвалення Закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів" №288-VIII. Зокрема, відповідно до зазначеного Закону були внесені зміни до Розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України, якими виключено заклади (установи) охорони здоров’я Державного управління справами з положення щодо передачі відомчих установ та закладів охорони здоров'я до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України.