Сінченко

05 жовтня 2012, 09:51

Заступник Голови Комітету Віктор Сінченко зустрівся 3 жовтня із головами та секретарями сільських, селищних рад, які проходять підвищення кваліфікації у Навчально-науковому інституті післядипломної освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України.

В.Сінченко ознайомив учасників зустрічі з предметами відання Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування,  його структурою та законодавчою діяльністю. В.Сінченко обговорив з представниками місцевих органів влади Київської, Рівненської, Хмельницької та Харківської областей деякі проблеми сучасного розвитку місцевого самоврядування.

З боку представників місцевих органів влади вказувалось на відсутності розумного і чіткого розподілу компетенцій між органами місцевого самоврядування та органами державної влади, та що це призводить до дублювання відповідних функцій, незбалансованого поділу власних та делегованих повноважень, недосконалості адміністративно-територіального устрою, надмірному ускладненні земельних відносин, відсутності чіткого врегулювання фінансового, матеріального та іншого забезпечення виконання органами місцевого самоврядування делегованих їм окремих повноважень органами виконавчої влади, недостатності ресурсів у бюджетах розвитку територіальних громад для інвестицій в місцеву інфраструктуру.

Заступник Голови Комітету запевнив учасників зібрання, що Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування  намагатиметься законодавчо врегульовувати дані проблеми та залучатиме до вирішення цих проблем і профільне міністерство.