План роботи

12 липня 2012, 10:06

За період роботи десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання діяльність Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування здійснювалась відповідно до вимог чинного законодавства України та Плану роботи Комітету на десяту сесію, що  був затверджений рішенням Комітету від 8 лютого 2012 року.

Основною організаційною формою роботи Комітету, як представницького органу, є його засідання. З початку роботи десятої сесії Верховної Ради України шостого скликання станом на 5 липня 2012 року відбулось 16 засідань Комітету, в тому числі 2 позапланових, на розгляд яких виносилось 141 питання різної спрямованості.

Усі рішення Комітету, прийняті протягом зазначеного періоду, були спрямовані на законодавче забезпечення здійснення народного волевиявлення, подальшої реалізації адміністративної реформи, вдосконалення регулювання питань адміністративно-територіального устрою, місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення, статусу та діяльності політичних партій, інших об'єднань громадян, забезпечення виконання національного плану реформ, зокрема в частині  реформи системи державного управління, державної служби, надання адміністративних послуг, вирішення найактуальніших питань життєдіяльності територіальних громад, тощо.

Станом на 5 липня 2012 року в законодавчому портфелі Комітету на опрацюванні перебуває 212 законопроектів, щодо 127 з яких Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування визначено головним виконавцем.

Загалом за вказаний період парламентом за поданням Комітету розглянуто 45 законопроектів, прийнято в цілому – 8, прийнято в першому та другому читаннях – 1, знаходиться на доопрацюванні та враховано в інших проектах – 5, відхилено та знято з розгляду – 31, підготовлено для розгляду – 18. Це досить серйозні показники, що свідчать про значні обсяги законопроектної роботи за якими Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування перебуває у трійці найбільш завантажених комітетів парламенту.