круглий стіл

15 лютого 2013, 15:57

13 лютого 2013 року відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давида Жванії та Секретаря Комітету Руслана Князевича з Главою Місії ОБСЄ із спостереження за парламентськими виборами в Україні 2012 року Одрі Гловер та радником БДІПЛ ОБСЄ з питань виборів Лусіне Бадалян.

В ході зустрічі було обговорено Заключну доповідь Місії ОБСЄ із спостереження за парламентськими виборами в Україні 2012 року.

В ході розмови Голова Комітету підкреслив, що євроінтеграція залишається пріоритетним напрямком для України. Він подякував місії ОБСЄ за висловлені  в Заключній доповіді рекомендації і запевнив, що вони будуть враховуватися при ухваленні рішень з питань вдосконалення виборчого законодавства.

На зустрічі також були обговорені питання стосовно строку повноважень органів місцевого самоврядування, обраних на чергових виборах у жовтні 2010 року, та наступних чергових місцевих виборів.

Давид Жванія акцентував увагу, що однією з головних проблем, які стоять сьогодні на порядку денному, є вибори Київради і мера Києва. «Це питання, по якому існує законодавча колізія, і ми намагаємося її вирішити. Багато в чому дискусія з правого поля перейшла в політичне. Дійсно, є низка проблем, починаючи від формування комісій і закінчуючи їх фінансуванням. Але вибори мають відбутися в будь-якому випадку, тому що столиця не може залишатися без влади», – сказав Голова Комітету.