Омельченко, Гордієнко, Малюга, Данилюк 20-річчя АМУ

05 жовтня 2012, 09:49

Голова Комітету Олександр Омельченко, секретар Комітету Сергій Гордієнко та керівники секретаріату Комітету Анжела Малюга і Олег Данилюк 28 вересня взяли участь в ювілейних заходах з нагоди 20-річчя створення Асоціації міст України.

Глава держави під час заходу наголосив, що основою реформи місцевого самоврядування має стати підвищення ролі громади у здійсненні владних повноважень. В.Янукович відзначив вагомий вклад Асоціації міст України в розробку концепцій реформування місцевої влади та вказав, що проект концепції реформи місцевого самоврядування, який представлений асоціацією, може стати основою для прийняття тих рішень, на основі яких треба створити максимально сприятливі умови для участі громадськості в управлінні територіями, у тому числі через органи самореалізації населення.

На думку Президента, сьогодні в державі "необхідно створити максимально сприятливі умови для участі громадськості в управлінні територіями, в тому числі - через органи самоорганізації населення. Люди мають стати партнерами держави в реформуванні". "Стратегія реформи місцевого самоврядування має бути продуманою і зваженою, узгодженою з іншими структурними реформами в державі. І обов’язково готуватися за участю місцевих громад, регіонів", - підкреслив Глава держави.

«Виходячи з цього, необхідно ретельно вивчити громадську думку, врахувати соціально-психологічні ризики, вести потужну роз’яснювальну роботу. В основі реформи має лежати чесний і об’єктивний аналіз проблем, реалістична постановка цілей та визначення необхідних ресурсів на кожному етапі», - зазначив Віктор Янукович. Глава держави також наголосив, що реформа місцевого самоврядування передбачає забезпечення ефективного бюджетного процесу, упорядкування земельних відносин і реформування житлово-комунального господарства. «Великі міста мають стати локомотивами економічного розвитку в регіонах. Малі міста - точками нового економічного зростання», - підкреслив Глава держави.