Омельченко, День діалогу

05 жовтня 2012, 09:47

27 вересня Голова Комітету Олександр Омельченко взяв участь в Дні Діалогу, який проводився Асоціацією міст України в рамках урочистих ювілейних заходів асоціації.

«День Діалогу» проводився в рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» (ДІАЛОГ), який спільно реалізують USAID та Асоціація міст України. Метою заходу було налагодження співпраці та вироблення спільної позиції Уряду та Асоціації міст України у питаннях розвитку місцевого самоврядування, реформування законодавства, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

В урочистих заходах протягом двох днів брали участь близько 400 міських голів міст-членів АМУ з усіх областей України, народні депутати України, керівники парламентських комітетів, представники Кабінету Міністрів України, керівництво Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, експерти, науковці.

Під час заходу наголошувалось, що основним завданням місцевого самоврядування України на сьогодні є практичне втілення у життя кращих напрацювань наших міст та регіонів та впровадження європейських стандартів демократії.

«День Діалогу» складався з двох пленарних сесій та п’яти тематичних засідань робочих груп. Робочі групи працювали протягом дня паралельно, кожна за окремою тематикою: Бюджетне забезпечення реалізації повноважень органів місцевого самоврядування; Житлово-комунальне господарство та енергозабезпечення територіальних громадах; Служба в органах місцевого самоврядування; Земельні відносини та містобудування; Реалізація нового антикорупційного законодавства та законодавства про забезпечення доступу до публічної інформації.

По завершенню тематичних засідань проведено підсумкову пленарну сесію, де були представлені результати робочих груп та прийнято підсумкові документи Дня Діалогу.