Жванія

22 січня 2013, 15:18

Питання обсягу видатків на фінансування місцевих виборів та виборів народних депутатів України у окремих одномандатних округах обговорено у Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Під час засідання члени Комітету взяли до уваги, що Центральна виборча комісія своєю постановою від 6 серпня 2012 року затвердила для включення до бюджетного запиту до проекту Державного бюджету на 2013 рік обсяг видатків на проведення місцевих виборів (з урахуванням видатків на проведення виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради) на рівні 51,3 млн. грн. Водночас Законом "Про Державний бюджет України на 2013 рік" передбачено лише 19 млн. грн. видатків на субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення таких виборів.

Зазначалося також, що на 2013 рік для проведення виборів народних депутатів у окремих одномандатних виборчих округах відповідною постановою ЦВК сформовано запит бюджетних коштів у розмірі 44 млн. грн. Однак, за словами учасників обговорення, у Державному бюджеті поточного року на ці цілі передбачено лише 23,9 млн. гривень.

За підсумками обговорення питання Комітет дійшов згоди звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням при підготовці законопроекту про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2013 рік" врахувати позицію ЦВК та збільшити обсяги фінансування виборів. Відповідні подання Голова Комітету Давид Жванія направив до зазначених державних органів.