70 постанов

14 лютого 2013, 17:45

Протягом другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування планує розглянути близько 70 законопроектів

 

До розгляду у другому читанні планується підготувати законопроект про внесення змін до законів "Про Кабінет Міністрів України" та "Про центральні органи виконавчої влади" (щодо діяльності міністерств та центральних органів виконавчої влади) (реєстр. №0870).

Проектом закону пропонується, зокрема, встановити, що Кабінет Міністрів затверджує плани діяльності міністерств - головних розпорядників коштів державного бюджету на плановий та наступні за плановим два бюджетні періоди (зміни до них), визначає порядок розроблення і виконання таких планів.

Документ містить також норму, відповідно до якої міністр - член уряду має подавати на затвердження Кабінету Міністрів плани діяльності міністерства - головного розпорядника коштів державного бюджету на плановий та наступні за плановим два бюджетні періоди (зміни до них).

До другого читання Комітет має також підготувати законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту бездомних осіб (реєстр. №0869). У проекті передбачається віднести організацію надання допомоги бездомним особам та запобігання бездомності осіб до повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади. Документом пропонується також замінити слова "бездомний громадянин", "спеціалізований заклад, що здійснює облік бездомних громадян", "будинок для бідних та безпритульних" тощо словами "бездомна особа", "центр обліку", "відповідні заклади, що здійснюють облік бездомних осіб", "заклади соціального захисту для бездомних осіб".

До розгляду у першому читанні Комітет планує підготувати законопроекти про внесення змін до законів "Про столицю України - місто-герой Київ" (реєстр. №№1032 - 1032-3) та "Про вибори народних депутатів України" (реєстр. №№1035 - 1035-2), про внесення змін до Закону "Про Кабінет Міністрів України" (щодо врегулювання питання організації діяльності роботи Уряду) (реєстр. №1207), про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо засад кадрової політики в органах законодавчої, виконавчої влади та правоохоронних органах України) (реєстр. №2004) та інші.

Планом роботи Комітету передбачено також виїзні засідання з питань: "Проблеми законодавчого забезпечення прав та інтересів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин" (лютий 2013 р., с. Бузова, Києво-Святошинський р-н, Київська обл.); розгляд проектів законів, якими пропонуються зміни до Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (квітень 2013 р., м. Івано-Франківськ); "Севастополь - місто, регіон. Його правовий статус в українському законодавстві" (червень 2013 р., м. Севастополь).

Комітет планує також проведення низки "круглих столів", а саме: "Актуальні питання законодавчого регулювання статусу столиці України міста-героя Києва"; "Реформа інституту місцевого референдуму: участь громадян в урядуванні"; "Шляхи вдосконалення положень Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" за наслідками проведення місцевих виборів 2010 року"; "Удосконалення законодавчого регулювання адміністративних процедур як запорука правомірності та ефективності діяльності публічної адміністрації в Україні".