С.Власенко зустріч з раднико Посольства Польща

04 вересня 2015, 16:44

Голова Комітету Сергій Власенко  провів  зустріч  з  радником   Посольства   Республіки   Польща в Україні п. Маріушем Краєвскі та Директором Офісу Фонду міжнародної солідарності Solidarity Fund PL” у м. Києві п. Маркіяном Желяком.

Сергій Власенко поінформував запрошених про предмет відання Комітету у парламенті VIII скликання, про позицію Комітету  щодо ключових  проектів  законодавчих актів,  які     є першим кроком у реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, про законодавчий портфель з питань децентралізації, про позицію Комітету щодо врегулювання ситуації на Сході України.

М.Краєвскі та М.Желяк наголосили, що питання підтримки реформи децентралізації є пріоритетними для Посольства Республіки Польща в Україні та Офісу Фонду міжнародної солідарності Solidarity Fund PL” у м. Києві.

М.Желяк вказав, що Офіс Фонду міжнародної солідарності готовий надавати Комітету всіляку підтримку в частині експертної оцінки законопроектів, моніторингу впровадження прийнятих законодавчих актів, залучення експертів проекту до проведення комітетських слухань та круглих столів, участі в робочих групах Комітету з питань розробки законодавства з питань місцевого самоврядування та територіального устрою.

Голова Комітету запевнив учасників зустрічі, що досвід Польщі активно використовуватиметься у діяльності Комітету та слугуватиме певним стандартом у питаннях розробки вітчизняного законодавства.

Очільник Комітету запропонував запрошеним провести ряд круглих столів з виїздом в регіони України та залученням максимально широкого кола зацікавлених осіб, висвітленням заходів у засобах масової інформації для обговорення стану реформування місцевого самоврядування, внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади, процесу об’єднання територіальних громад, міжмуніципального співробітництва територіальних громад, відповідності чинного законодавства України європейським стандартам.

С.Власенко наголосив, що Комітет потребує встановлення каналу оперативної інформації щодо якісної експертизи на основі досвіду Польщі та інших країн-членів ЄС законодавчих ініціатив у сфері децентралізації, які надходять на розгляд Верховної Ради України та висловив сподівання на розвиток плідної співпраці.