Демчишен Малюга, план дій Ради Європи

12 вересня 2012, 15:00

Голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Демчишен та Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга взяли участь у конференції, присвяченій впровадженню Плану дій Ради Європи для України на 2011-2014 роки.

10 вересня 2012 року в приміщенні Дипломатичної академії при МЗС України відбулася конференція з огляду першого року реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2011-2014 роки. Під час конференції зазначалось, що План дій є важливим практичним інструментом співпраці, який  має на меті сприяти нашій державі у здійсненні демократичних реформ відповідно до пріоритетів, визначених Президентом, Урядом і Парламентом України, а також виконанню нашою державою зобов’язань, взятих при вступі до Ради Європи.

Українські партнери підтвердили налаштованість на досягнення конкретних результатів при реалізації спільних з Радою Європою проектів, відзначаючи важливість підтримки міжнародного співтовариства із забезпечення їх належного фінансування. Серед проектів, які були визначені українською  стороною як пріоритетні на найближчу перспективу - це підтримка реформи судочинства, реформи пенітенціарних закладів, сприяння в реалізації конституційної реформи, а також розвиток місцевої демократії та самоврядування.