Ключковський

10 квітня 2012, 12:12

Заступник Голови Комітету Юрій Ключковський та голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Сергій Подгорний 26-27 березня взяли участь у семінарі з питань створення та функціонування Державного реєстру виборців.

Захід проводився Центральною виборчою комісією спільно з Європейською комісією За демократію через право” (Венеціанською Комісією) в рамках Східного Партнерства.

Під час семінару виступили автори Закону УкраїниПро Державний реєстр виборців”: народні депутати України Ю.Ключковський та О.Задорожній, які подали законопроект про Державний реєстр виборців (реєстр. №5183 від 23.02.2004 р.) на розгляд Верховної Ради України IV скликання (Ю.Ключковський також очолював робочу групу з підготовки його до другого читання у 2007 р.), та С.Подгорний, голова підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, який разом з заступником Голови Комітету Ю.Ключковським були відповідальними у Комітеті за підготовку до розгляду парламентом законопроекту про внесення змін до Закону України «Про Державний реєстр виборців» (реєстр. № 6669 від 06.07.2009), яким було прийнято Закон України «Про Державний реєстр виборців» у новій редакції.

Учасникам засідання було презентовано автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему “Державного реєстру виборців”, обговорено питання безпеки в автоматизованій інформаційно-телекомунікаційній системі “Державного реєстру виборців”.

У заході взяли участь члени Венеціанської комісії, представник делегації ЄС, Служби розпорядника