Демчишен, школа вищого корпусу державної служби

03 квітня 2012, 10:06

Голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Демчишен взяв участь у засіданні Ради школи вищого корпусу державної служби, що відбулося 14 березня в приміщенні Нацдержслужби.

Голова агентства зазначив, що вищий корпус державної служби постійно потребує інноваційних підходів у своїй діяльності, посилення спроможності до ефективності прийняття рішень, перегляду власної професійності. Для цього створений потужний інтелектуальний та гнучкий до реалій сьогоднішнього життя центр, на який покладено важливі функції – планування кар’єрного зростання державних службовців, методично-ресурсна підтримка професійного розвитку державних службовців, розвиток лідерства на державній службі. Оскільки Школа вищого корпусу державної служби взяла на себе ці завдання, вона повинна максимально розвивати свою діяльність, шукати нові можливості, будувати ціннісні стратегії для навчання державних службовців.

Під час засідання вказувалось, що державна служба в Україні потребує постійної модернізації, одним з основних елементів якої є підвищення професійного рівня державних службовців, їхнього довгострокового та ефективного планування власної діяльності, що і позначиться на змістовності прийнятих ними рішень. Також наголошувалось, що з березня 2010 року і до сьогодні Школою впроваджувалась Програма розвитку лідерства, метою якої було посилення ключових управлінських та лідерських якостей, опанування набором відповідних практичних навичок та вмінь. Ця програма підтвердила, що державні службовці прагнуть до вдосконалення і декотрим з них не вистачає потрібних знань у конкретних сферах.

Зазначалось, що у зв’язку з завершенням Програми розвитку лідерства 2011 постає необхідність у розгляді подальшої тренінгової діяльності Школи, зокрема в обговоренні та затвердженні запропонованих Школою тренінгових програм на 2012 рік. Друга тренінгова програма спрямована на вивчення нового законодавства про державну службу в Україні. Тренінгова програма з вивчення нового законодавства про державну службу в Україні для державних службовців І – ІІ категорій посад на 2012 рік включатиме роз’яснення новел та особливостей Закону, змісту механізмів реалізації Закону, роз’яснення положень підзаконних нормативних актів.