Ключковський, Угорщина

12 січня 2012, 17:30

Заступник Голови Комітету Юрій Ключковський у період з 23 по 25 листопада 2011 року перебував в Угорщині.

Поїздка була організована ОБСЄ ПКУ (Організація з безпеки і співробітництва в Європі; Проектна координація у справах України) з метою  проведення виборчої тренувальної навчальної програми.

У ході заходу Ю.Ключковський зустрівся у м. Будапешт із представниками Комітету з конституційних, законодавчих та судових справ Парламенту Угорщини (Országház), Головою Національної виборчої комісії, Головою Департаменту з питань виборів при МВС, взяв участь у роботі круглого столу “Парламентські вибори в Угорщині та система основного тренінгу”. Під час зазначених заходів Заступник Голови Комітету ознайомився з особливостями виборчої системи, за якою проводились в Угорщині парламентські вибори, а також з положеннями нової Конституції Угорщини, яка набирає чинності 1 січня 2012 року.

Ю.Ключковський також відвідав тренінги виборчих службовців регіональних представництв Департаменту з питань виборів та виборчих службовців місцевого рівня, зустрівся із представниками неурядових організацій (Міжнародного центру переходу до демократичного правління, Центру адвокатури у справах недієздатних).