Малюга - План дій заради Європи

20 вересня 2011, 10:46

Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга 16 вересня 2011 року взяла участь у презентації Плану дій Ради Європи для України на 2011-2014 роки по програмі «Партнерство заради реформ».

Презентований План дій для України є стратегічною ініціативою Ради Європи та українських органів влади щодо підтримки України в процесі виконання нею зобов’язань як держави-члена Ради Європи та допомоги при вирішенні нових завдань, які постають перед нею при вдосконаленні процесу захисту прав людини, посиленні інститутів верховенства права та демократії.

Основні пріоритети Плану зроблено у тих сферах, у яких компетенція Ради Європи та її контрольні і нормотворчі органи мають відносний вплив, а саме: захист прав людини; реформа судової системи; зміцнення місцевої демократії; боротьба з жорстоким поводженням та безкарністю; захист прав дітей; боротьба з корупцією та інше.

Загалом Планом дій передбачено реалізацію 51 проекту, які фінансуватимуться за рахунок Ради Європи, Європейського союзу та внесків окремих держав-членів Ради Європи.