26.05.11 Омельченко

27 травня 2011, 10:32

Голова Комітету Олександр Омельченко 26 травня взяв участь у презентації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року.

Стратегія розвитку Києва до 2025 року пройде широке громадське обговорення. «Не пізніше осені Стратегію разом із Генеральним планом міста нам необхідно буде затвердити на державному рівні», – заявив Президент України Віктор Янукович 26 травня під час презентації документа.

Президент відзначив, що бачить потребу в створенні окремої управлінської структури для моніторингу практичної реалізації Стратегії розвитку столиці. «Це тільки Стратегія, яку треба наповнювати по кожному напрямку змістом, а потім – конкретними злагодженими діями», – сказав Віктор Янукович.

На думку Глави держави, тут також необхідна підтримка Уряду. У цьому зв’язку Президент доручив Прем'єр-міністрові разом із КМДА підготувати пропозиції щодо такої управлінської структури. Ключову роль у ній мають відігравати Київська міськдержадміністрація, міська рада та громадські організації столиці. «Але допомога з боку держави вкрай необхідна, необхідна координація цієї роботи», – додав Президент. За словами Глави держави, представники парламенту також мають долучитися до діяльності у цьому органі для забезпечення більш ефективної роботи.

«Переконаний, кияни відчують, що цей документ (Стратегія розвитку) – це їхня власність, їхня дорожня карта розвитку міста, налагодження нормального життя і, врешті-решт, того затишку, про який мріє кожна родина», – сказав Президент.