Агенство держслужбі

19 вересня 2011, 16:50

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування 15 вересня  2011 року спільно з Національним агентством України з питань державної служби та українськими і європейськими партнерами провів міжнародний колоквіум на тему «Удосконалення впровадження стандартів етики в публічному управлінні на місцевому та регіональному рівнях». Від Комітету у міжнародному колоквіумі взяв участь голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Демчишен, секретаріат Комітету представляла Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга.

Даний захід було організовано спільно з Департаментом місцевої та регіональної демократії та належного урядування Генерального директорату з питань демократії та політичних справ Ради Європи, Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, співорганізаторами проекту виступили Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи, Національні асоціації місцевих та регіональних влад, всеукраїнська громадська організація «Клуб мерів», Центр досліджень питань регіонального і місцевого розвитку та сприяння адміністративній реформі.

Представники державних, громадських та експертних інституцій, органів місцевого самоврядування обговорили підходи Ради Європи та досвід європейських країн щодо удосконалення стандартів етики в публічному управлінні на місцевому рівні; досвід України у впровадженні таких стандартів та боротьбі з корупцією на місцях.

Під час дискусії буде представлено кращі українські та європейські практики із впровадження програм оцінювання та підвищення етичних стандартів у публічному управлінні. За підсумками дебатів учасниками було ухвалено рекомендації колоквіуму, що стосувалися ключових правил професійної етики держслужбовців та посадовців місцевого самоврядування.