позачергові 1 червня 2014 р.

17 січня 2014, 09:58

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендуватиме Верховній Раді України призначити  позачергові вибори окремих сільських, селищних, міських голів та депутатів місцевих рад на неділю 1 червня 2014 року.

Комітет на своєму засіданні 15 січня призначив позачергові вибори Канівського міського голови (місто Канів Черкаської області),  Першотравенського міського голови (місто Першотравенськ Дніпропетровської області), Зборівського міського голови (Зборівська міська рада Зборівського району Тернопільської області), Родинського міського голови (місто Родинське Красноармійської міської ради Донецької області) та 27 сільських та селищних голів на неділю 1 червня 2014 року.

Члени Комітету взяли до уваги, що на розгляді парламенту вже перебуває 173 проекти постанов про призначення позачергових місцевих виборів, з яких 151 постанова – про призначення позачергових виборів окремих сільських та селищних голів, 19 постанов про призначення виборів міських голів та 3 постанови про призначення виборів депутатів місцевих рад.

Попередньо Комітетом на своїх засіданнях у 173 проектах постанов про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних, міських голів та депутатів місцевих рад була запропонована дата проведення цих виборів – 30 березня 2014 року. Під час обговорення питання, члени Комітету наголошували, що відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин першої та п’ятої статті 15 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» позачергові вибори сільських, селищних та міських голів призначаються Верховною Радою України на неділю не пізніш як за 60 днів до дня виборів.

Членами Комітету було прийнято рішення змінити дату проведення виборів у 173 зареєстрованих і поданих до Верховної Ради України проектах постанов з 30 березня на 1 червня 2014 року.