28.04.11

18 травня 2011, 14:55

Перший заступник голови Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування  Ольга Боднар 28 квітня взяла участь у засіданні круглого столу “Надання адміністративних послуг фізичним та юридичним особам - проект Адміністративно-процедурного кодексу України”, який було організованого Міністерством юстиції України.

Під час засідання учасники обговорювали питання надання адміністративних послуг фізичним і юридичним особам, модернізації управлінської культури через адміністративні процедури, якості надання адміністративних послуг та принципи і стандарти ЄС щодо належного управління тощо.

Учасниками круглого столу були представники уряду і парламенту, топ-менеджери та політики, науковці, судді Адміністративного суду та міжнародні експерти. Зокрема, із доповідями виступили: І.Ємельянова, Перший заступник Міністра юстиції, Х.Набас, головний експерт OECP/Sigma, Т.Сімонс, голова Вищого Адміністративного суду Королівства Нідерланди, В.Дулабіч, професор адміністративного права Загребського університету та інші.

У ході заходу були презентовані розроблені Міністерством юстиції проекти Адміністративно-процедурного кодексу та Закону України «Про адміністративні послуги».

Як зазначила під час свого виступу Ольга Боднар, Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування неодноразово заявляв про підтримку ідеї врегулювання у єдиному кодифікованому документі загальної адміністративної процедури, принципи та правила якої будуть визначати відносини між державними органами, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, з одного боку, та фізичними і юридичними особами з іншого боку.