04.05.11

10 травня 2011, 10:16

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування вирішив продовжити роботу над підготовкою до другого читання законопроекту "Про державну службу".

Таке рішення було ухвалено під час засідання Комітету 4 травня 2011 року. Зокрема, народні депутати розглянули зауваження і пропозиції, що надійшли від суб´єктів права законодавчої ініціативи до проекту закону (реєстр. №8306), який було прийнято за основу 7 квітня 2011 року.

Законопроектом пропонується визначити основи державної служби, умови вступу на державну службу, порядок її проходження та припинення, правовий статус державних службовців, засади їх соціального і правового захисту.

Як зазначалося під час засідання Комітету, до проекту надійшло понад 800 пропозицій народних депутатів, з яких було розглянуто близько 450.

Розгляд законопроекту відбувся за участю представників органів різних гілок державної влади: Рахункової палати, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства юстиції, Міністерства соціальної політики, Головного управління державної служби, Секретаріату Конституційного Суду, Головного юридичного та Головного науково-експертного управлінь, Управління кадрів  Апарату Верховної Ради України тощо.