1

21 квітня 2011, 17:56

Україна підпише Додатковий протокол до Європейської хартії місцевого самоврядування про право участі у справах місцевого органу влади, вчиненого у м. Утрехті 16 листопада 2009 року.

Додатковий протокол до Європейської хартії місцевого самоврядування у 2009 році на 16-й Європейській конференції міністрів, відповідальних за регіональне та місцеве врядування (м.Утрехт, Королівство Нідерланди, 16-17 листопада 2009 р.), відкрито до підписання державами-членами Ради Європи. Зазначений правовий документ має на меті забезпечити у рамках реалізації Європейської хартії місцевого самоврядування (ратифікована Верховною Радою України 15 липня 1997 р.) право кожної людини на участь у соціально-політичному житті на місцевому рівні та у діяльності органів місцевого самоврядування.

Президент України своїм розпорядженням №139 від 20 квітня 2011 року уповноважив Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В.М. Тихонова на підписання Додаткового протоколу до Європейської хартії місцевого самоврядування.

Ратифікація Україною Додаткового протоколу сприятиме ефективній підготовці України до головування в Комітеті міністрів Ради Європи (травень-листопад 2011 року),  проведенню в Україні у листопаді 2011 року 17-ої сесії Європейської Конференції міністрів, відповідальних за регіональне та місцеве врядування, а також реалізації положень Утрехтського порядку денного щодо забезпечення доброго врядування на місцевому та регіональному рівнях.