На засіданні Комітету 17 лютого 2011 року повторно розглянуто питання про довідник «Україна. Адміністративно-територіальний устрій»

24 лютого 2011, 11:25

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування 17 лютого 2011 року повторно розглянуто питання про довідник «Україна. Адміністративно-територіальний устрій», а також розроблений проект розпорядження Голови Верховної Ради України з цього питання.

Під час обговорення цього питання була підтримана пропозиція щодо внесення зміни до Положення про веб-сайт Верховної Ради України у глобальній інформаційній мережі Інтернет, затвердженого розпорядженням Голови Верховної Ради України від 24 травня 2001 року №462, та зазначено, що інформація, розміщена на веб-сайті Верховної Ради України, повинна включати електронний довідник «Україна. Адміністративно-територіальний устрій».

Підкомітет з питань державного будівництва рекомендував Комітету підтримати пропозиції щодо рекомендацій Керівнику Апарату Верховної Ради України забезпечувати постійне оновлення бази даних електронного довідника «Україна. Адміністративно-територіальний устрій».

Члени Комітету наголосили, що нормативно-правовим актом, яким може бути законодавчо врегульовано це питання, має стати Закон України Про адміністративно-територіальний устрій.

Оскільки прийняття такого Закону є питанням перспективи, а видання зазначеного довідника вже сьогодні сприятиме належному інформаційному забезпеченню органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, підприємств, установ, організацій та громадян потрібними офіційними відомостями про прийняті відповідно Верховною Радою України, органами місцевого самоврядування рішень з питань адміністративно-територіального устрою та загальний стан справ у цій сфері, члени Комітету рекомендували Голові Верховної Ради України забезпечити видання довідника «Україна. Адміністративно-територіальний устрій» тиражем 2000 одиниць.