Вячеслав Рубльов, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів, відзначає, що: «Діалог високого рівня III «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях уперед у повоєнний період» це можливість в колі європейських політиків та дипломатів обговорити стан та перспективи впровадження реформи доброго демократичного врядування в Україні, напрацювати необхідний алгоритм дій задля вдосконалення законодавчої бази у сфері багаторівневого врядування та виборів у воєнному та повоєнному контексті з врахуванням викликів, пов’язаних із широкомасштабною збройною агресією проти України та вступом України до Європейського Союзу.

Ми змогли проаналізувати виклики для національної безпеки у воєнному та післявоєнному контексті в Україні й проблеми імплементації міжнародних стандартів в реалії українського сьогодення. Так, в нашій державі активно впроваджуються найкращі європейські практики доброго демократичного врядування, проте, війна і майбутнє повоєнне відновлення вимагають інших підходів та рішень, які не приймала жодна європейська країна. Уже зараз ми маємо проаналізувати та вивчити можливі шляхи реалізації обмежень виборчих прав громадян, а також виключення окремих категорій громадян з процесу балотування. Це є порушенням демократичних цінностей, проте такі кроки мають стати запорукою безпеки нашої держави. І це демонструє, що стандартні рішення не для України».


Лариса Білозір, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур, наголошує: «Діалог високого рівня III «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях уперед у повоєнний період» – це змістовні дискусії та спільні зусилля, спрямовані на забезпечення реалізації виборчих прав та інших політичних свобод. Діалог продемонстрував чітку підтримку Радою Європи суверенітету та територіальної цілісності України. Було досягнуто згоди щодо важливості продовження реформи децентралізації в Україні та її адаптації до повоєнних викликів.
Під час Діалогу високого рівня учасниками було окреслено низку кроків, які необхідно зробити для того, щоб покращити систему врядування в Україні, а також визнано важливість проведення вільних та чесних виборів після закінчення війни, які відповідатимуть європейським стандартам. Діалог також відкрив нове вікно можливостей для демократичних реформ в Україні, зокрема вдосконалення виборчого процесу. Він підкреслив важливість співпраці між Україною та Радою Європи у цій сфері та став платформою для обміну думками та баченням щодо майбутнього доброго демократичного врядування в Україні».

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

11 серпня 2024 08:00
08 серпня 2024 13:45
01 серпня 2024 09:24
31 липня 2024 19:12
31 липня 2024 10:33
31 липня 2024 09:30
30 липня 2024 11:15
30 липня 2024 10:20
29 липня 2024 16:06
26 липня 2024 10:01