Делегація Комітету відвідала офіс Французького агентства розвитку (Agence Française de Développement, AFD) та ознайомилась з мандатом його діяльності у сфері розвитку та міжнародної солідарності.

·   пані Сандра Кассаб, Заступник директора аналітичного відділу AFD поінформувала членів делегації Комітету, що агентство створено з метою сприяння економічному та соціальному розвитку країн, що розвиваються, а також підтримки проектів у сфері кліматичних змін, інклюзивного розвитку, охорони здоров'я, освіти, культури та інших соціальних питань. Пані Кассаб ознайомила членів делегації з проектами, які наразі реалізуються агентством в країнах Латинської Америки, Африки, Близького Сходу та висловила готовність до співпраці з українськими територіальними громадами і регіонами у питанні надання їм фінансової підтримки для реалізації проектів розвитку, в тому числі у кооперації з іншими європейськими партнерами та  Світовим банком.

·   пані Аксель Нос, Голова офісу AFD у Києві повідомила, що нещодавнє відкриття офісу Агентства в Україні є свідченням безумовної підтримки Францією українського народу та прагненням надати ефективну допомогу у пріоритетних для України сферах. Пані Нос зауважила, що Офіс є відкритим для діалогу, вивчення запитів органів місцевого самоврядування України та пошуку найоптимальніших інструментів з урахування їхніх ініціатив.

·   пан Тібо Гінар, мер міста Плюк-л’Ермітаж, представник асоціації мерів Франції (AMF) презентував інформацію про діяльність установи та у своєму виступі зробив акцент на посиленні взаємодії у питанні розбудови співпраці між муніципалітетами Франції та територіальними громадами України шляхом сприяння у налагодженні ефективної комунікації між ними у пошуку потенційних партнерів для реалізації спільних проектів.

· Також члени делегації зустрілись з Томашом Остропольським, офіцером з політики децентралізації та секторальних реформ Представництва ЄС в Україні, Робертом Герцогом, почесним професором публічного права та політології Інституту політичних досліджень (IEP) у Страсбурзі, експертом з децентралізації та територіального управління і обговорили питання виконання Україною рекомендацій Європейської Комісії щодо здійснення необхідних реформ та адаптації українського законодавства до acquis communautaire для вступу до Європейського Союзу і практичні аспекти реалізації реформи децентралізації у Франції, її переваги та недоліки, можливість імплементації Україною французького досвіду щодо функціонування інституту префектів.

Робочий візит членів Комітету організовано Програмою «U-LEAD з Європою», яка впроваджується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, у співпраці з Expertise France.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

27 червня 2024 09:56
26 червня 2024 13:29
26 червня 2024 11:45
25 червня 2024 17:37
23 червня 2024 07:00
20 червня 2024 15:01
19 червня 2024 18:08
19 червня 2024 16:51
17 червня 2024 09:57
15 червня 2024 10:20