Захід відбувся в рамках виконання контрольної функції Комітету щодо вивчення стану та практики діяльності центрів надання адміністративних послуг під час дії правового режиму воєнного стану. Це п’ятий і заключний захід серії  передбачених Комітетом обговорень з представниками центрів надання адміністративних послуг східних, південних, північних, західних та центральних регіонів.

Під час заходу учасники обговорили фактичний стан, виклики, проблемні питання надання адміністративних послуг у західних регіонах та перспективи розвитку системи надання адміністративних послуг в Україні під час дії правового режиму воєнного стану.

В ході обговорення народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Лариса Білозір зазначила, що «центри надання адміністративних послуг, які розташовані в західних регіонах з перших днів від початку повномасштабного вторгнення переорієнтували свою роботу для допомоги внутрішньо переміщеним особам. Адміністратори ЦНАП виконували не тільки свої функціональні обов’язки, а надавали по суті першу психологічну допомогу людям, а самі ЦНАП виконували функції гуманітарних штабів».

Як і під час попередніх обговорень, представники центрів надання адміністративних послуг поінформували присутніх щодо стану функціонування мережі центрів надання адміністративних послуг в своїх областях.

Серед питань, які потребують першочергового вирішення учасники зазначили:

- про необхідність збільшення персоналу державних реєстраторів нерухомості;

- про проведення на регулярній основі тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації для осіб, які мають намір виконувати функції державного реєстратора та претендують на посаду державного реєстратора або на іншу посаду, що передбачає виконання функцій державного реєстратора.

Під час обговорення було наголошено, що для виконання цих завдань Міністерству юстиції України варто розробити та розмістити на своєму офіційному сайті графіки проведення таких тестувань, а також відкрити тестові питання для надання можливості претендентам на посаду державного реєстратора якнайкраще підготуватися до тестування.

Учасники заходу також звернули увагу Міністерства цифрової трансформації України на необхідність внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України №523 «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг», що пов’язано із прийняттям Закону України «Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України».

У заході взяли участь представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства юстиції України, Державної міграційної служби України, обласних державних адміністрацій/військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, центрів надання адміністративних послуг західних регіонів, вітчизняних і міжнародних організацій, експерти.

Захід відбувся спільно з Всеукраїнською асоціацією центрів надання адміністративних послуг за сприяння та підтримки проекту Академії Фольке Бернадотта, що фінансується урядом Швеції.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

01 травня 2024 19:06
30 квітня 2024 19:32
30 квітня 2024 12:23
29 квітня 2024 14:40
26 квітня 2024 11:15
25 квітня 2024 15:09
25 квітня 2024 12:44
25 квітня 2024 09:55
24 квітня 2024 16:08
24 квітня 2024 09:35