Глави держав та урядів ЄС зустрінуться на саміті 23-24 червня. Головні питання: надати Україні статус країни-кандидата на вступ до ЄС та закупити для України зброю для відбиття російської агресії.

Як зазначив Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, приєднання України до ЄС матиме взаємовигідні позитивні наслідки, адже Україна зможе посилити потенціал Союзу у багатьох сферах, примноживши його оборонну й продовольчу безпеку та головне – збільшивши людський капітал Союзу.

«За два попередніх роки Україна суттєво просунулася у реалізації ряду важливих реформ, спрямованих на демократизацію політичних процесів, приведення законодавства України до європейських стандартів. Більше того, за деякими напрямками ми суттєво випередили вимоги та стандарти ЄС. Зокрема, це стосується таких питань, як надання адміністративних послуг та електронного урядування. Завдяки реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Держава у смартфоні», українці мають один із найкращих цифрових сервісів у світі «Дія», чим поки не можуть похвалитися навіть успішні європейські країни. Також Україна ухвалила низку законів спрямованих на реформування судової системи та посилення антикорупційної інфраструктури, на необхідності яких наполягали наші міжнародні партнери та які мали повноцінно запрацювати вже цього року, однак цьому завадила військова агресія РФ. Це тільки невеличка частина юридичної складової інтеграції України до ЄС. Та більш важливою є ціннісна складова – відданість тим засадничим принципам, на яких був заснований ЄС, зокрема задекларованих у Хартії основних прав Європейського Союзу. Саме людська гідність, свобода, рівність, солідарність єднали нас під час Революції Гідності 2013-14 років, допомагаючи відстоювати право самим визначати власне майбутнє та обрати шлях європейської інтеграції. На цих принципах базується і сьогоднішня мужність та героїзм українців у протистоянні агресору. Україна кожного дня платить неймовірно високу ціну за свою відданість європейським демократичним цінностям – кожного дня гинуть кращі сини й дочки нашого народу. Тож, якщо говорити мовою принципів та цінностей, то ми, як ніяка інша країна, готові, і маємо повне право, отримати офіційний статус кандидата на членство в ЄС та виконавши всі необхідні вимоги, стати повноцінним членом демократичної європейської родини. Певен, що приєднання України до ЄС матиме взаємовигідні позитивні наслідки, адже Україна зможе посилити потенціал Союзу у багатьох сферах».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

02 липня 2024 16:38
01 липня 2024 07:00
27 червня 2024 09:56
26 червня 2024 13:29
26 червня 2024 11:45
25 червня 2024 17:37
23 червня 2024 07:00
20 червня 2024 15:01
19 червня 2024 18:08
19 червня 2024 16:51