За результатами першого у цьому парламентському скликанні особистого прийому громадян Головою Комітету Андрієм Клочком було прийнято близько 20-ти відвідувачів – переважно мешканців міста Києва, а також Дніпропетровської, Рівненської, Хмельницької областей. Серед осіб, які звернулися до очільника Комітету були пенсіонери, ветерани праці, особи з інвалідністю, безробітні, підприємці, працівники бюджетної сфери, внутрішньо переміщені особи та інші категорії громадян. 
Під час особистого прийому громадянами було порушено понад 40 питань, які, на відміну від попередніх аналогічних прийомів Комітету минулого скликання, здебільшого належали до предмету відання Комітету, що пов’язано, скоріш за все, із суттєвим розширенням його сфери компетенції. Так, серед порушених питань переважали питання соціального захисту пенсіонерів державної служби, діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, питання децентралізації та призначення і проведення виборів у об’єднаних територіальних громадах, земельні питання, питання житлового господарства, будівництва та благоустрою тощо. Водночас майже половина відвідувачів звернулась повторно до Комітету, оскільки їх питання були не вирішені або вирішені не повністю.
Так, до Комітету повторно звернулись пенсіонери державної служби (у кількості 6 осіб) з проханням законодавчого врегулювання питання перерахунку пенсій, що були призначені за Законом України «Про державну службу» 1993 року, який втратив чинність; мати і донька Близнюки зазначили про багаторічну тяганину при вирішенні питання права власності на спадщину – земельної ділянки, у зв’язку  з чим попросили посприяти у відновленні цільового призначення цієї ділянки; представники мешканців села Миколаївка Дніпропетровської області скаржились на неправомірні дії сільського голови під час створення ОТГ;  одинока пенсіонерка з міста Києва В.Продан звернулась у справі погашення непосильної для неї заборгованості за комунальні послуги в успадкованій нею квартирі, яку вона фактично не використовувала і т.ін.
Головою Комітету були вислухані всі записані на прийом громадяни та обговорено можливі шляхи розв’язання порушених ними проблем. Також А.Клочко запевнив відвідувачів щодо підготовки відповідей на їх звернення та листів до відповідних органів та установ, що будуть скеровані до них у найкоротші терміни. Прийом відбувся 3 грудня 2019 року.
Нижче наведена кругова (секторна) діаграма щодо сфери порушених питань на цьому прийомі громадян, підготовлена Відділом з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

26 квітня 2024 11:15
25 квітня 2024 15:09
25 квітня 2024 12:44
25 квітня 2024 09:55
24 квітня 2024 16:08
24 квітня 2024 09:35
23 квітня 2024 16:04
23 квітня 2024 10:05
22 квітня 2024 09:48
19 квітня 2024 10:58