ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання №38

 

 

25 липня 2014 року

16 год. 00 хв.

м. Київ

вул. Садова, 3 а, к. 406

 

 

Голова Комітету        Жванія Д.В.

Секретар Комітету   Князевич Р.П.

 

Присутні: члени  Комітету: Михайленко О.Д., Бублик Ю.В., Новак Н.В., Парасків О.Д.,  Павленко Р.М., 

Пехов В.А., Федорук М.Т.

Відсутні:  Близнюк А.М., Буховець О.Ю., Гладій В.І., Дудка О.І., Добкін Д.М., Карташов Є.Г.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.Про заяву Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. про його відставку з посади Прем’єр-міністра України.

 

 

***

 

СЛУХАЛИ: Голова Комітету Д.Жванія ознайомив членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував висловити свої зауваження і пропозиції до нього.

Пропозицій не надійшло.

 

Д.Жванія запропонував визначитися шляхом голосування щодо прийняття порядку денного засідання Комітету в цілому з таким питанням:

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про заяву Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. про його відставку з посади Прем’єр-міністра України.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити порядок денний засідання Комітету в цілому.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «За» – одноголосно.

 

Рішення прийнято.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Д.Жванії про заяву Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. про його відставку з посади Прем’єр-міністра України.

Голова Комітету Д.Жванія нагадав присутнім, що Яценюк А.П. був обраний Верховною Радою України на посаду Прем’єр-міністра України 27 лютого 2014 року. Він підкреслив, що того ж дня парламентом було схвалено Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

Д.Жванія зазначив, що 24 липня 2014 року на пленарному засіданні Верховної Ради України Яценюк А.П. заявив про свою відставку з посади Прем’єр-міністра України, виклавши мотиви, що стали причиною його рішення.

Голова Комітету поінформував, що 25 липня 2014 року на адресу Верховної Ради України надійшла письмова заява Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. про його відставку з посади Прем’єр-міністра України. При цьому, за дорученням Голови Верховної Ради України О.Турчинова, опрацювання даної заяви було доручено Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

 

В обговоренні питання взяли участь: народні депутати України – члени Комітету.

На засіданні Комітету відзначалося, що подання Прем’єр-міністром України Верховній Раді України заяви про відставку із займаної посади відповідає вимогам частини другої статті 115 Конституції України, частини першої статті 15 Закону України «Про Кабінет Міністрів України». У свою чергу, Верховна Рада України відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України має вирішити питання про відставку.

Таким чином, з метою вирішення питання про відставку Прем’єр-міністра України по суті, доцільно було б рекомендувати Верховній Раді України розглянути відповідне питання на її пленарному засіданні, заслухавши від керівника уряду звітну інформацію про роботу над виконанням  схваленої парламентом Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

Член Комітету, народний депутат України М.Федорук зауважив, що він не має заперечень щодо необхідності розгляду питання про відставку Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. на пленарному засіданні Верховної Ради України, однак не підтримує пропозицію про його звітування щодо виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

 

 

УХВАЛИЛИ:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України:

 

1) відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України, частини другої статті 15 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» розглянути питання про відставку Прем’єр-міністра України Яценюка А.П.;

2) у ході розгляду питання про відставку заслухати звітну інформацію Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. щодо проміжних результатів виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої Верховною Радою України 27 лютого 2014 року.

 

2. Доручити представити позицію Комітету під час розгляду даного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України Голові Комітету, народному депутату України Д.Жванії.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «За» – 8 народних депутатів України, «Утримався» – 

1 народний депутат України.

 

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

25 липня 2014 року

 

1. Про заяву Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. про його відставку з посади Прем’єр-міністра України.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“4 сесія 7 скликання ”

03 грудня 2014 17:40
03 грудня 2014 17:40
03 грудня 2014 17:39
03 грудня 2014 17:38
03 грудня 2014 17:37
03 грудня 2014 17:37
03 грудня 2014 17:36
03 грудня 2014 17:35
03 грудня 2014 17:34
03 грудня 2014 17:34