ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 45/19

                                                                                     05 лютого 2009 року                                                                                09 год. 30 хв.

                                                                                     м. Київ,

    кулуари 3-го поверху

    Верховної Ради України

                                                                                     вул. Грушевського, 5

                                                                                     

                                              

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Сінченко В.М., Черноморов О.М., Павленко В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф.

Відсутні: Ключковський Ю.Б., Льовочкін С.В., Матвієнко А.С.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А., старші консультанти: Дмитрук Л.В., Федоренко Ю.В.

 

***

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України "Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради" (реєстр. № 3686, н.д. І.Кириленко, М.Мартиненко).

2. Про подання щодо призначення на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету.

 

 

 

 

 

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Боднар про проект порядку денного засідання Комітету.

О.Боднар запропонувала членам Комітету ознайомитись із проектом порядку денного засідання Комітету, внести до нього свої зауваження та  пропозиції.

Після детального ознайомлення О.Боднар запропонувала членам Комітету проголосувати за нього в цілому в такій послідовності:

1. Проект Постанови про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України "Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради" (реєстр. № 3686, н.д. І.Кириленко, М.Мартиненко).

2. Про подання щодо призначення на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету.

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити проект порядку денного засідання в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

  Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Боднар про проект Постанови про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України “Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради” (реєстр. № 3686, н.д. І.Кириленко, М.Мартиненко).

О.Боднар проінформувала присутніх про те, що І.Кириленко звернувся до неї з проханням представити даний проект Постанови на засіданні Комітету (лист додається).

Характеризуючи причини внесення законодавчої ініціативи, Перший заступник Голови Комітету нагадала, що 18 грудня 2008 року Верховною Радою України було призначено позачергові вибори депутатів Тернопільської обласної ради на неділю 15 березня 2009 року. Однак складна фінансово-економічна ситуація в країні, відсутність належного фінансового забезпечення, що тягне додаткові витрати з Державного бюджету України, можуть призвести до зриву проведення зазначених виборів. Крім того, сам факт проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради може стати дестабілізуючим чинником суспільно-політичного життя області та мати додаткові негативні наслідки для господарюючих субєктів регіону.

Зважаючи на викладене, народними депутатами України І.Кириленком та М.Мартиненком пропонується визнати Верховною Радою України прийняту Постанову про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради такою, що втратила чинність.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

С.Подгорний підтримав пропозицію, озвучену О.Боднар, та додав, що за інформацією відділу взаємодії із ЗМІ Секретаріату Центральної виборчої комісії, ЦВК під час чергового засідання своєю постановою затвердила розподіл субвенції з державного бюджету до місцевих бюджетів, необхідної для підготовки та проведення позачергових місцевих виборів, призначених Верховною Радою України в окремих регіонах України на 15 березня 2009 року. До таких регіонів належить і Тернопільщина. На проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради передбачено 10 615,4 тис. грн., що може призвести до негативних наслідків під час проведення уже призначених інших виборів сільських, селищних та міських голів, які мали законні на те підстави.

О.Омельченко вніс пропозицію виїхати до м. Тернополя для вивчення на місці ситуації, яка склалася на даний час у зв’язку з прийняттям проекту Постанови про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради (реєстр. № 3410-70 від 17.12.2008) та до м. Косів Івано-Франківської області з метою опрацювання пропозицій та поправок, які надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи для підготовки законопроекту “Про асоціації органів місцевого самоврядування” до другого читання.

О.Черноморов вказав на відсутність підстав та недостатність аргументації авторів проекту Постанови, наголосивши, що за логікою, яка враховує лише фінансову складову, будь-які позачергові вибори в країні можна надалі не призначати.

С.Гордієнко підтримав позицію О.Черноморова та повідомив, що голосуватиме проти даного проекту Постанови.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови Верховної Ради України Про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України “Про призначення позачергових виборів депутатів  Тернопільської обласної ради” (реєстр. № 3686 від 02.02.2009 р.) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України,  голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - 7 народних депутатів України, Проти” - 2 народних депутати України (С.Гордієнко, О.Черноморов).

 

  Рішення прийнято.

 

2.

 

СЛУХАЛИ: інформацію Завідувача секретаріату Комітету А.Малюги щодо кандидатури старшого консультанта секретаріату Комітету Л.Дмитрук на вакантну посаду головного консультанта у зв’язку із змінами штатного розпису секретаріату Комітету (перетворення посади старшого консультанта секретаріату Комітету на посаду головного консультанта - Розпорядження Керівника Апарату Верховної Ради України №102 від  03 лютого 2009 року).

А.Малюга наголосила, що старший консультант Л.Дмитрук вже тривалий час обіймає дану посаду і стоїть в кадровому резерві на посаду головного консультанта. Завідувач вказала на фахові знання Л.Дмитрук, відповідальне ставлення до роботи та внесла пропозицію Комітету підвищити старшого консультанта секретаріату Комітету Л.Дмитрук по посаді, розглянувши можливість внесення подання Керівнику Апарату Верховної Ради України щодо призначення на посаду головного консультанта Л.Дмитрук, як такої, що перебуває у кадровому резерві.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

 

УХВАЛИЛИ:

1.     Підтримати дану пропозицію.

2.     Голові Комітету сприяти Л.Дмитрук при проходженні погоджень в Головному організаційному управлінні Апарату Верховної Ради України та у керівництва Апарату.

3.     Відповідно до частини четвертої статті 55 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» доручити Голові Комітету звернутися з поданням про призначення Л.Дмитрук на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету до Керівника Апарату Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” - одноголосно.

  Рішення прийнято.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

 

     Секретар Комітету                                                   С. ГОРДІЄНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

 

05.02.2009 року

 

 

1. Про проект Постанови про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України "Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради" (реєстр. № 3686, н.д. І.Кириленко, М.Мартиненко).

2. Про подання щодо призначення на вакантну посаду головного консультанта секретаріату Комітету.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“4 cесія 6 скликання ”

25 грудня 2013 17:27
25 грудня 2013 17:24
27 листопада 2013 14:43
27 листопада 2013 14:35
27 листопада 2013 14:33
27 листопада 2013 14:29
27 листопада 2013 14:28
27 листопада 2013 14:25
27 листопада 2013 14:24
27 листопада 2013 14:23