СТЕНОГРАМА

засідання Комітету Верховної Ради України

 з питань організації державної влади, місцевого самоврядування,

регіонального розвитку та містобудування

7 жовтня 2024 року

Веде засідання голова Комітету ШУЛЯК О.О.

 

ГОЛОВУЮЧА. Згоду на проведення засідання комітету підписали 21 член комітету. На засіданні зареєструвалися 14 народних депутатів, кворум є. Оголошую засідання комітету відкритим.

Якщо секретар комітету Дмитро Валерійович Ісаєнко підтримує, то допомогу нам  по підрахунку голосів  буде здійснювати секретаріат,  я буду озвучувати. Дмитро Валерійович,  підтримується?

 

ІСАЄНКО Д.В.  Так,  я підтримую.

 

 ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Колеги, кожному з вас в алфавітному порядку надаю слово для того,  щоб ви особисто представлялися, що берете участь у засіданні  комітету і також прошу обов'язково включати відео для фіксації вашої особистої присутності.

Зараз робимо перекличку, але перед цим я вас поінформую, що народним депутатом Максимом Дирдіним сьогодні внесено проект Постанови Верховної Ради України про перейменування міста Первомайськ Первомайського району Миколаївської області на місто Ольвія та Первомайського району Миколаївської області на Ольвійський район (реєстраційний номер 12096). Тому вношу пропозицію включити цей проект до порядку денного засідання.

Чи є пропозиції у членів комітету? Не бачу піднятих рук. Тоді пропоную підтримати та проголосувати порядок денний засідання комітету за основу та в цілому з урахуванням висловленої пропозиції. Колеги,  переходимо до голосування.  

Я – Шуляк Олена голосую за порядок денний з урахуванням пропозиції.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. Аліксійчук голосую за з пропозиціями.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Балога.

 

БАЛОГА В.І. Голосую за з урахуванням пропозиції.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. Голосую за з урахуванням пропозиції пані Олени Шуляк.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір.

 

БІЛОЗІР Л.М. Білозір – за пропозиції, за основу і в цілому з пропозиціями.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Бондар – за порядок денний з пропозиціями.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Войцехівський – за, з урахуванням пропозиції.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан  Гузь.

Пан Дунда.

 

ДУНДА О.А. Дунда – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Загоруйко.

Пан Іванов.

Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – за,  з урахуванням пропозицій.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Кальцев.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. За,  з урахуванням пропозицій.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Качура.

Пан Клочко.

Пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов особисто приймає  участь  у засіданні комітету,  порядок денний підтримую за основу та в цілому з урахуванням пропозицій.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Лозинський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Беру особисто участь у засіданні комітету,  голосую за основу та в цілому з пропозиціями.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. М'ялик особисто  голосує за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Рубльов.

 

РУБЛЬОВ В.В. Рубльов присутній особисто, підтримую порядок денний за основу і в цілому з пропозицією,  яку ви   запропонували.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Саврасов.

 

CАВРАСОВ М.В. На засіданні присутній, порядок денний з пропозиціями підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Стріхарський.

Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. Всім доброго дня! Чорний присутній на засіданні комітету,  голосую за основу і в цілому з пропозиціями порядок денний.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Яценко. Немає.

Будь ласка, секретаріат,  нам  підрахуйте.

 

ГУЗЬ І.В. І Гузь,  Гузь - за. Гузь підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧА. І,  будь ласка, пан Гузь. Гузь – за.

Вісімнадцять – за. Рішення прийнято.

Колеги,  переходимо до першого питання порядку денного – це  проект Постанови про перейменування назви міста Южноукраїнська Миколаївської області на Південноукраїнськ (реєстраційний номер 11236). Автор – народний депутат Артем Чорноморов.

Я прошу до слова автора проекту – пана Артема Олеговича Чорноморова. Чи він  присутній на засіданні?

 

ЧОРНОМОРОВ А.О. Так,  я – присутній. Доброго дня,  пані Олено!

 

ГОЛОВУЮЧА. Доброго!

 

ЧОРНОМОРОВ А.О. Радий вас бачити,  чути і всіх членів поважного  комітету.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пане Артеме, прошу вас представити проект. Будь ласка, дві хвилини – регламент.

 

ЧОРНОМОРОВ А.О. Да. Мій проект Постанови основний безпосередньо на перейменування від Южноукраїнська на Південноукраїнськ, оскільки було дуже багато звернень і підписань людей, більше півтори тисячі. І також,  якщо я не помиляюся,  було  проголосовано міською радою також перейменування на Південноукраїнськ. Я сам – корінний житель Південноукраїнська або Южноукраїнська,  я народжений там був у 1988 році. І для всіх нас, для мешканців цього міста,  вкрай було незрозуміло взагалі звідки взялося таке поняття і назва міста майбутнє або не майбутнє як Гард. І для всіх, в принципі, мешканців більш милозвучніше і розуміння логічного – це Південноукраїнськ,  оскільки ми – місто-супутник і у нас поруч основний наш міський,  як би сказати,  інвестор і  роботодавець – це Південноукраїнська атомна станція,  яка  також півтора року тому назад була перейменована від Южноукраїнської на Південноукраїнську.

Тому ми як мешканці і  я як представник мешканців і 131-го округу,  куди входить Південноукраїнськ,  вважаємо,  що  логічніше було і для нас всіх зрозуміліше,  якщо місто буде мати назву, раз вже така виникла потреба,  Південноукраїнськ. Прошу всіх членів комітету підтримати, прошу в залі всіх підтримати,  оскільки,  я ще раз наполягаю,  я сам являюся мешканцем і народився в цьому прекрасному енергетичному місті.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую,  пане Артеме.

Будь ласка, прошу першого заступника голови комітету, голову підкомітету пана Лозинського Романа Михайловича сповістити рішення підкомітету. Прошу вас до слова.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Дякую,  пані голово.

Шановні  члени комітету, всі присутні, я,  з вашого дозволу, до двох хвилин візьму слово, щоб пояснити в рамках якого процесу відбувається розгляд даних трьох постанов і по кожній із них сповіщу комітет  про рішення підкомітету.

Перше я скажу одне універсальне, яке стосується і постанови пана Чорноморова,  і пана Чернявського,  і пана Дирдіна. У нас зараз відбувається процес перейменувань в частині виконання Закону про деколонізацію,  прийнятого в 2023 році. Впродовж розгляду цих постанов, десь близько шести місяців, відбувалася робота з Українським інститутом національної пам'яті, Національною комісією з питань стандартів державної мови і багатьох експертів і членів нашого комітету. На основі цих обговорень було зареєстровано Постанову з перейменуванням більше 300 населених пунктів,  327 ми прийняли. Южне,  Южноукраїнськ,  Первомайськ,  Синельникове та Павлоград – це п'ять  міст, які зараз ми розглядаємо в окремих постановах як наслідок такої спільної узгодженої позиції Погоджувальної ради. І частина цієї позиції полягала в тому, що п'ять комітетських постанов, які були зареєстровані членами нашого комітету, заходять в порядок денний і голосуються пріоритетно з можливістю, якщо є альтернативні за змістом постанови,  їх розгляду в парі з комітетськими. Тобто відповідно у нас є позиція комітету, яка полягає в тому, щоб Южноукраїнськ був перейменований на Гард. Аргументація, я думаю, вже некоректно зараз вести тут глибшу дискусію,  бо на попередніх засіданнях комітету дуже багато часу на це було виділено. Але друга частина домовленості Погоджувальної ради,  що, у разі альтернативної постанови, вона має бути розглянута. Тому постанова пана Чорноморова: Южноукраїнськ – Південноукраїнськ,  сьогодні розглядається. Підкомітетом було прийнято рішення і щодо  постанови  пана Чорноморова,  і пана Чернявського,  і пана Дирдіна: в залі Верховної Ради визначатися народним депутатам у відповідно в спосіб голосувань. І це була пропозиція пана  Віталія Безгіна,  яка була підтримана підкомітетом.

Тому,  шановні колеги, в нас є базова комітетська версія і в нас є версії народних депутатів, які  теж будуть додані в порядок денний. Те, що ми їх сьогодні розглядаємо на засіданні комітету, дає нам можливість в залі Верховної Ради їх розглядати юридично. Тому ми  зараз по факту їх пускаємо в зал разом з комітетськими, виконуючи таким чином домовленість Погоджувальної ради. Тому,  пані голово,  це  універсально до всіх трьох постанов,  роз'яснив для членів комітету.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую,  пане Романе.

Будь ласка, слово,  пан Андрій Клочко,  потім пан Віталій Безгін.

 

КЛОЧКО А.А. Добрий день, шановні колеги! Я вважаю, що Роман Лозинський достатньо добре пояснив і порядок денний, і необхідність  сьогоднішнього прийняття рішення, тому прошу визначатися. Я точно підтримую і хочу сказати,  що  присутній особисто і голосую за порядок денний теж за основу і в цілому.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую,  пане  Андрію.

Будь ласка, пан Віталій Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. Да,  я спробую коротко, просто закликаю колег зараз ухвалити рішення на розсуд залу, щоб ми розблокували це питання,  дотрималися узгодженості на Погоджувальній раді, не затягували наш час і безпосередньо підтримали пропозиції підкомітету пана Романа.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, пан Роман Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Да,  я ще від себе додам як народний депутат,  так,  тут представник "Голосу" в комітеті, не як голова підкомітету. В мене є моя особиста позиція щодо перейменувань, яка стосуються змістовних факторів і обговорення, яке відбувалося у нас на підкомітеті і на комітеті.

Але я буду підтримувати і буду голосувати за рішення підкомітету щодо розгляду в залі парламенту не лише комітетських постанов, але і постанов народних депутатів, тому що це частина нашої спільної позиції,  позиції Погоджувальної ради, яка представляє всі фракції і групи, яка дійшла до цього рішення, аби ми могли грамотно впроваджувати рішення  в межах Закону про деколонізацію.

Тому я теж прошу колег, які підтримали комітетські постанови і були їхніми авторами, те,  що  ви зараз підтримуєте, аби в залі Верховної Ради могли бути розглянуті постанови пана Чорноморова,  Чернявського та Дирдіна,  не є взаємосуперечливими,  а є просто частиною спільної позиції Погоджувальної ради.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую, пане Романе.

Тоді я пропоную переходити безпосередньо до голосування. На голосування ставиться пропозиція рекомендувати парламенту розглянути проект Постанови Верховної Ради України про перейменування назви міста Южноукраїнська Миколаївської області на Південноукраїнськ (реєстраційний номер 11236) та визначитися шляхом голосування щодо нього. Співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні визначити народного депутата України Віталія Безгіна.

Колеги, переходимо  до голосування.

Я – Шуляк Олена голосую за.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Балога.

 

БАЛОГА В.І. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір

 

БІЛОЗІР Л.М. Білозір – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Бондар – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О.  Войцехівський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан  Гузь.

 

ГУЗЬ І.В. Гузь – утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Дунда.

 

ДУНДА О.А. Дунда – утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Загоруйко.

Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Кальцев.

 

ВАСИЛЬЄВ І.С. Васильєв – за.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Кальцев – за,  Кальцев – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. І Васильєв – за,  да,  був?

Пан Качура.

 

ВАСИЛЬЄВ І.С. Так,  так,  за. Васильєв – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Клочко.

 

КЛОЧКО А.А. Клочко - за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов - за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Лозинський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Микиша - за, підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. М'ялик – утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Рубльов.

 

РУБЛЬОВ В.В. Рубльов – утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Саврасов.

Пан Соколов.

Пан Стріхарський.

Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. Підтримую. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. І, пан Яценко.

Будь ласка, зараз нам секретаріат підрахує.

 

МАЛЮГА А.В. За – 14, утрималися – 5. Рішення прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧА. Рішення прийнято.

Дякую.

Колеги...

 

ЧОРНОМОРОВ А.О. Дякую вам,  шановні  члени комітету. Дякую,  пані Олено.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую,  пане Артеме.

Переходимо до наступного питання порядку денного – це проект Постанови про перейменування міста Южне Одеського району Одеської області на місто Південне (реєстраційний номер 12092). Автор – народний депутат Степан Чернявський та інші народні депутати України.

Я прошу до слова від авторського колективу Степана Миколайовича Чернявського. Чи він присутній на нашому засіданні?

 

ЧЕРНЯВСЬКИЙ С.М. Так,  так,  пані Олена.

Шановні колеги, чутно мене, бо я зараз в дорозі?

 

ГОЛОВУЮЧА. Чутно,  трошки не так видно,  але чутно.

 

ЧЕРНЯВСЬКИЙ С.М. Так,  прошу, прошу увагу,  прошу вашої підтримки. Мною і групою народних депутатів 3 жовтня 2024 року було зареєстровано Постанову про перейменування міста Южне Одеського району в місто Південне. Ми там... Мої постанови – це висловлення саме думки більшості, переважної більшості мешканців громади, яка висловила свою,  думку шляхом громадського обговорення була створена група і було проведено на платформі демократії e-DEM голосування, де взяли участь більше двох тисяч осіб і у відсотках це десь вийшло за перейменування Южне в місто Південне було 77,8 відсотка, а на Порт-Анненталь – 6,4 відсотка. Також додатково було проведено соціальне опитування, де теж переважна більшість  проголосувала,  87 відсотків – за перейменування в місто Південне.

Тому хотів би зазначити, що ми як народні депутати і депутати повинні  висловлювати думку не тільки свою, але і більшості наших виборців,  які просять і наполягають,  щоб саме їхнє місто називалося Південне.

Також хочу сказати,  що Національна комісія по стандартам державної мови розглянула пропозицію южненської громади і у висновку було, що саме назва не суперечить нормам державної мови та зафіксованому в словниках стандарту. Тому я прошу комітет підтримати Постанову про перейменування міста Южне в місто Південне.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую,  пане Степане.

Будь ласка, пан Лозинський Роман Михайлович – голова підкомітету,  сповістіть комітет.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М.  Шановні колеги, як і... Дякую,  пані голово.

Як і в попередньому питанні щодо Постанови про Южноукраїнськ,  в Постанову: Южне перейменувати на Південне підкомітет пропонує у формулюванні наступного характеру. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути проект Постанови Верховної Ради України про перейменування міста Южне Одеського району Одеської області  на місто Південне (реєстраційний номер 12092) та визначитися шляхом голосування щодо нього.

Ідентично, як я сказав раніше, народні  депутати,  які реєстрували іншу постанову з іншим варіантом, це позиція народних депутатів, вона була висловлена, зараз ми рухаємося в межах домовленості Погоджувальної ради,  яку представляють усі фракції та групи,  а не  окремі політичні сили. Тому  запропоновано саме таке рішення підкомітету.

 Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую,  пане Романе.

Я думаю, що вже досить роз'яснень. Можливо, ще хтось хоче виступити,  шановні колеги? Не хочуть.

Тоді переходимо до голосування за пропозицію рекомендувати парламенту розглянути проект Постанови Верховної Ради України про перейменування міста Южне Одеського району Одеської області на місто Південне (реєстраційний номер 12092) та  визначитися шляхом  голосування щодо нього. Співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні визначити народного депутата України пана Віталія Безгіна.

Колеги, переходимо до голосування.

Я – Шуляк Олена голосую за.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. На розгляд залу.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Балога.

 

БАЛОГА В.І. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір

 

БІЛОЗІР Л.М. Білозір – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Бондар – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

 

ВАСИЛЬЄВ І.С. Васильєв – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Войцехівський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан  Гузь.

 

ГУЗЬ І.В. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Дунда.

 

ДУНДА О.А. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Загоруйко.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. Утрималася.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Кальцев.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Пан Кальцев – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Качура.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Пан Кальцев – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Клочко.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Кальцев – за. Записали,  да?

 

ГОЛОВУЮЧА. Записали.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. Дякую.

 

КЛОЧКО А.А. Клочко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Клочко,  будь ласка.

 

КЛОЧКО А.А. Клочко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов  - за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Микиша - за, підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Рубльов.

Пан Саврасов.

Пан Соколов.

Пан Стріхарський.

 

СТРІХАРСЬКИЙ А.П. Стріхарський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. Підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Яценко.

За – 15,  утрималися – 5. Рішення прийнято.

Колеги, переходимо далі. Наступне питання порядку денного – це проект Постанови Верховної Ради України про перейменування міста Первомайськ Первомайського району Миколаївської області на місто Ольвія та Первомайського району Миколаївської області на Ольвійський район (реєстраційний номер 12096). Автор – народний депутат Максим Дирдін.

Я прошу до слова автора проекту Максима Євгеновича Дирдіна. Чи він присутній на засіданні?

 

ДИРДІН М.Є.  Да. Доброго дня! Присутній.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ.  Будь ласка, дві хвилини.

 

ДИРДІН М.Є. Да,  дякую.

І я  на підкомітеті пояснював  свою позицію о том,  що назва Ольвіополь була зареєстрована комітетом. Дякую за цю позицію вашу після Погоджувальної ради. Я буду наполягати щоби було прийнято все-таки проект Постанови від комітету щодо Ольвіополя. Але, користуючись  можливістю зареєструвати альтернативний варіант, я зареєстрував: Ольвія.

Я прошу комітет підтримати дану постанову і дати можливість бути альтернативним.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, до слова,  пан  Роман  Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Позиція ідентична, як була озвучена при попередніх двох голосуваннях.

 

ГОЛОВУЮЧА. Колеги, чи бажають виступити члени комітету? Можливо, виступити хочуть запрошені? Переходимо до голосування за пропозицію рекомендувати парламенту розглянути проект Постанови Верховної Ради України про перейменування міста Первомайськ Первомайського району Миколаївської області на місто Ольвія та Первомайського району Миколаївської області на Ольвійський район (реєстраційний номер 12096) та визначитися шляхом голосування щодо нього. Співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні визначити народного депутата України Віталія Безгіна. Будь ласка, колеги,  переходимо до голосування.

Я – Шуляк Олена голосую за.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

Пан Балога.

 

БАЛОГА В.І. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан  Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір

 

БІЛОЗІР Л.М. Таке гарне, така назва гарна: Ольвія.

Я – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Бондар.

 

БІЛОЗІР Л.М. Краще,  чим Ольвіополь.

 

БОНДАР Г.В. Бондар – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Войцехівський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан  Гузь.

 

ГУЗЬ І.В. Гузь – утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Дунда.

 

ДУНДА О.А. Пані Лариса,  питання в тому, що це ми не голосуємо за цю назву,  ми  голосуємо: на розсуд залу. Тобто ми фактично,  комітет,  не спроможні визначити ... (Не чути)

 

БІЛОЗІР Л.М. Я розумію. Чому це ми не спроможні?

 

ДУНДА О.А. Я – утримуюсь.

 

БІЛОЗІР Л.М. Це ж домовленість.

 

БЕЗГІН В.Ю. Пане Олеже, ви ж чули пана Романа,  рішення комітету є на підтримку пропозицій комітету. Ці постанови треба винести в залу, тому що така була домовленість Погоджувальної ради. Я не розумію на що ми зараз граємося в політичні процеси в цьому питанні.

Дякую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Тому, шановні колеги, переходимо далі до голосування.

Будь ласка, пані Загоруйко.

Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Кальцев.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Качура.

Пан Клочко.

Пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов  - за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. Лозинський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Микиша - за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. Аліксійчук – за,  пані голово. Бо не було зв'язку.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую,  пане Олександре.

Пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. М'ялик підтримує.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Рубльов.

Пан Саврасов.

 

CАВРАСОВ М.В. Утримався.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Соколов.

Пан Стріхарський.

 

СТРІХАРСЬКИЙ А.П. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. За виконання домовленостей.

 

ГОЛОВУЮЧА. І, пан Яценко.

Зараз,  колеги,  рахують.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. Пані Олено, а можете повторити за що це  голосування? Бо я тільки включилася.

 

ГОЛОВУЮЧА. Ми голосуємо за рекомендувати парламенту розглянути проект Постанови Верховної Ради України про перейменування міста Первомайськ Первомайського району Миколаївської області на місто Ольвія та Первомайського району Миколаївської області на Ольвійський район (реєстраційний номер 12096) – на розсуд залу.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. На розсуд залу,  підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Дякую.

Будь ласка, колеги. З врахуванням голосу пані Аліни Загоруйко,  за – 15,  проти – нуль,  утримались – 4. Рішення прийнято.

Колеги, переходимо до наступного питання порядку денного. Про підготовку проведення комітетських слухань на тему: "Цифровізація процесів проектування та експертизи для прозорого відновлення".

Колеги, є пропозиція  провести 21 жовтня 2024 року комітетські  слухання на тему: "Цифровізація процесів проектування та експертизи для прозорого відновлення" спільно з Міністерством розвитку громад, територій та Міністерством цифрової трансформації України. З цією метою пропонується утворити робочу групу для підготовки комітетських слухань. Я прошу призначити мене  її керівником,  доручивши сформувати до 10 жовтня її персональний склад. Робочій групі пропонується доручити розробити порядок проведення, підготувати необхідні матеріали, сформувати список запрошених осіб, підготувати та надіслати  запрошення, визначити регламент та черговість виступів  учасників,  розробити проект рекомендацій слухань та здійснити інші необхідні заходи з метою належного забезпечення їх проведення.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря комітету Дмитра Ісаєнка. Колеги, чи бажають виступити члени комітету, можливо,  запрошені? Якщо ні, будь ласка, переходимо до голосування.

Я – Шуляк Олена  голосую за.

Будь ласка, пан Аліксійчук.

 

АЛІКСІЙЧУК О.В. За, підтримую.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Балога.

Пан Безгін.

 

БЕЗГІН В.Ю. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Білозір

 

БІЛОЗІР Л.М. Білозір – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пані Бондар.

 

БОНДАР Г.В. Бондар – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Васильєв.

Пан Войцехівський.

 

ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ В.О. Войцехівський – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Гузь.

Пан Дунда.

Пані Загоруйко.

 

ЗАГОРУЙКО А.Л. Загоруйко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Ісаєнко.

 

ІСАЄНКО Д.В. Ісаєнко – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Кальцев.

 

КАЛЬЦЕВ В.Ф.  За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Качура.

Пан Клочко.

Пан Літвінов.

 

ЛІТВІНОВ О.М. Літвінов  - за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Лозинський.

 

ЛОЗИНСЬКИЙ Р.М. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Микиша.

 

МИКИША Д.С. Микиша – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан М'ялик.

 

М'ЯЛИК В.Н. М'ялик – за.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Рубльов.

Пан Саврасов.

Пан Соколов.

Пан Стріхарський.

 

СТРІХАРСЬКИЙ А.П. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. Пан Чорний.

 

ЧОРНИЙ Д.С. За.

 

ГОЛОВУЮЧА. І, пан Яценко.

За – 15. Рішення прийнято.

Колеги, переходимо до рубрики "Різне". Чи є в когось заяви чи оголошення? Якщо немає – оголошую засідання комітету закритим. Всім дякую. І готуємося до  ще одного засідання комітету.

 

Версія для друку