Засідання круглого столу на тему: «Впровадження нового законодавства про службу в органах місцевого самоврядування» (20 грудня 2023 року)

Опубліковано 28 грудня 2023, о 17:16
 

Комітет спільно з Національним агентством України з питань державної служби та Програмою Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» провів 20 грудня круглий стіл на тему: «Впровадження нового законодавства про службу в органах місцевого самоврядування».

Голова Комітету Олена Шуляк наголосила, що «прийнятий Парламентом України у травні Закон №3077 «Про службу в органах місцевого самоврядування» повинен привести до органів місцевого самоврядування на роботу амбітних, вмотивованих людей та має сприяти їх професійному розвитку, мотивації та подальшій кар‘єрі. Цей важливий довгоочікуваний, євроінтеграційний Закон буде ефективно та результативно імплементовано».

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Віталій Безгін звернув увагу на необхідності проведення якомога більшої кількості заходів, присвячених імплементації Закону №3077, за участі усіх ключових стейкхолдерів.  «Це наш перший великий крок до приведення законодавства про публічну службу у відповідність до європейських стандартів. Сподіваюсь, нам вистачить сил для плідної спільної адвокації цього процесу» – підсумував очільник підкомітету.

Директор Директорату з питань людської гідності, рівності та врядування Генерального директорату з питань демократії та людської гідності Ради Європи Клаудія Лучіані відзначила, що «багато рекомендацій Ради Європи щодо оновлення правових рамок служби в органах місцевого самоврядування було враховано національним законодавцем. Рада Європи готова продовжувати діалог високого рівня щодо реформ демократичного врядування в Україні, надавати правову й методичну й іншу допомогу…».

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина презентувала Дорожню карту впровадження Закону №3077, яка містить пріоритети:

 -підготовка підзаконних актів та методичних рекомендацій щодо практичного застосування органами місцевого самоврядування процедур, передбачених Законом №3077;

-професійна підготовка службовців місцевого самоврядування, включно із розробкою відповідних навчальних/освітніх програм;

-інформаційно-роз’яснювальна кампанія.

 Участь у круглому столі взяли представники державних органів, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, міжнародних проектів та програм, громадських організацій.

Програма Круглого столу

Дорожня карта реалізації Закону України № 3077

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку