Презентація огляду Ради Європи «Врядування у європейських агломераціях/метрополіях» (3 жовтня 2023 року)

Опубліковано 04 жовтня 2023, о 15:38
 

 

3 жовтня 2023 року Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Програмою Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» провели Презентацію огляду Ради Європи «Врядування у європейських агломераціях/метрополіях».

Під час презентації дослідження, підготовленого Центром експертизи доброго врядування Ради Європи із залученням Міжнародної асоціації «Metropolis», висвітлено інформацію про правові рамки та практику роботи 13 агломерацій/метрополій з 11 європейських держав та про ключові чинники, які впливають на створення, функціонування та розвиток метрополій у Європі. 

Під час презентації було окремо розглянуто досвід:

- Асоціації «Краківська метрополія» (Польща);

- Метрополійного міста Турин (Італія);

- Ризької метрополії (Латвія).

Окрім того, в рамках заходу обговорено можливості врегулювання питання створення міських агломерацій в Україні, їх правовий статус та сферу відповідальності з урахуванням кращих практик європейських держав.

Участь в презентації взяли народні депутати України, представники Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, міжнародних організацій та експертної спільноти.

Із дослідженням «Врядування у європейських агломераціях/метрополіях» можна ознайомитися за посиланням: http://www.slg-coe.org.ua/wp-content/uploads/2023/10/Overview_Governance-of-European-metropolitan-areas_CEGGPAD20227_Ukr.pdf

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку