Засідання Круглого столу з обговорення проекту Закону України «Про адміністративну процедуру» (реєстр. № 9456) (13 травня 2019 року)

Опубліковано 13 травня 2019, о 17:34
      Відбувся круглий стіл Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з обговорення проекту Закону України «Про адміністративну процедуру» (реєстр. № 9456).
      Голова Комітету Сергій Власенко відзначив, що 13 березня в рамках засідання Комітету вже відбулася презентація законопроекту, під час якої були висловлені різні позиції щодо його суті. В тому числі, обговорення торкнулося і висновку Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, яким пропонується повернути законопроект суб’єкту права законотворчої ініціативи на доопрацювання. У зв’язку з цим, за пропозицією підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород було вирішено провести більш широке обговорення законопроекту в рамках круглого столу Комітету. С.Власенко зазначив, що при підготовці сьогоднішнього заходу Комітет намагався забезпечити участь у діалозі всіх зацікавлених сторін для максимально об’єктивної оцінки законопроекту, а всі висловлені під час круглого столу зауваження та пропозиції будуть взяті до відома і обговорені Комітетом при розгляді законопроекту по суті, який відбудеться на одному з найближчих засідань.

Під час круглого столу було презентовано урядовий законопроект, заслухано висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та обговорено питання необхідності законодавчого врегулювання адміністративної процедури та окремі положення законопроекту.

      Участь у заході взяли народні депутати України, представники Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертного і наукового середовища, міжнародні партнери.    

Захід відбувся за сприяння та підтримки проекту Європейського Союзу «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) та проекту Академії Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні».


Проекту Закону України «Про адміністративну процедуру» (реєстр. № 9456, Кабінет Міністрів України).


Аудіозапис

Розділ 1

Розділ 2

Розділ 3

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку