Семінар-тренінг на тему: «Практичні аспекти організації співробітництва територіальних громад» (12 листопада 2018 року)

Опубліковано 12 листопада 2018, о 11:23

    Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування провів у с. Молодіжне Одеської області семінар-тренінг на тему: «Практичні аспекти організації співробітництва територіальних громад».          
    Відкриваючи семінар-тренінг народний депутат України, член Комітету  Василь Гуляєв зазначив, що процеси об’єднання територіальних громад створюють додаткові стимули для їх співробітництва, що дозволить ефективніше вирішувати питання місцевого значення. Саме з цією метою парламентський Комітет, до повноважень якого належить законодавчий супровід інституту співробітництва територіальних громад, спільно з партнерами вирішив організувати тренінг для громад Одеської області з метою вироблення потенційних напрямків міжмуніципального співробітництва та відпрацювання відповідної процедури.     
Під час семінару-тренінгу учасники на змодельованих практичних прикладах обговорили переваги співробітництва територіальних громад, відпрацювали процедуру організації співробітництва, визначили ключові точки співпраці.

Участь у заході взяли народні депутати України - члени Комітету, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Одеської області, фахівці, експерти. 

Захід відбувся спільно з швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO). Семінар проводили експерти проекту В’ячеслав Сороковський та Олександр Врублевський. 


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку