Про Закон України "Про всеукраїнський референдум"

з пропозиціями Президента України

(реєстр. №1374  від 07.07.2009 р. )

 

Комітет за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув Закон України "Про всеукраїнський референдум" з пропозиціями Президента України (реєстр. №1374  від 07.07.2009 р.).

Президент України висловлює зауваження до зазначеного Закону, який був прийнятий Верховною Радою України 5 червня 2009 року, та  пропонує відхилити його як такий, що не узгоджується з нормами Конституції України, не створює належних правових гарантій для здійснення народного волевиявлення, реалізації конституційного права громадян на участь у всеукраїнських референдумах.

За узагальнюючим висновком Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, доцільно погодитись з підсумковою пропозицією Президента України про відхилення Закону України «Про всеукраїнський референдум» при його повторному розгляді.

Заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорного С.П., Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду Закону України «Про всеукраїнський референдум» з пропозиціями Президента України (реєстр. №1374) погодитися з пропозиціями Президента України та відхилити зазначений Закон в цілому.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України Подгорному С.П.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 78/10*”

17 травня 2011 11:38
17 травня 2011 11:19