Про проекти Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України

(реєстр. №№ 5263, 5263-2)

та проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань виборів Президента України

(реєст. № 5263-1)

 

Комітет розглянув проекти законів України:

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. № 5263 від 27.10.2009), поданий народним депутатом України В. Писаренком;

про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань виборів Президента України (реєстр. № 5263-1 від 29.10.2009), поданий народним депутатом України О. Лукаш;

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. №№ 5263-2 від 30.10.2009), поданий Президентом України.

Зазначеними законопроектами пропонується внести зміни до Закону України «Про вибори Президента України» та Кодексу адміністративного судочинства України. Законопроектами реєстр. №№ 5263, 5263-1 також пропонується внести зміни до Кримінально-процесуального Кодексу України, а законопроектом 5263-1 – і  до Закону України «Про Державний реєстр виборців».

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України підготувало висновки до законопроектів і вважає, що за результатами розгляду у першому читанні кожен з них може бути прийнятий за основу при умові врахування висловлених до них зауважень.

Заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян Подгорного С.П., Комітет  ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні проектів Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. №№ 5263, 5263-2) та проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань виборів Президента України (реєст. № 5263-1) прийняти за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. № 5263).

2. Запропонувати Верховній Раді України, якщо проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. № 5263) буде прийнятий за основу, скоротити строки внесення зауважень і пропозицій до законопроекту та встановити, що вони можуть бути подані до 4 листопада 2009 року включно.

3. Вважати за доцільне Верховній Раді України розглянути у другому читанні проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. № 5263) у п’ятницю, 6 листопада 2009 року.

4. Вважати за доцільне при підготовці проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. № 5263) Комітетом з до розгляду парламентом у другому читанні врахувати законодавчі пропозиції народного депутата України Лукаш О.Л., що містяться у законопроекті про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань виборів Президента України (реєстр. № 5263-1), Президента України, що містяться у законопроекті про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України (реєстр. № 5263-2), а також народного депутата України Подгорного С.П., що містяться в проекті Закону України про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» (щодо особливостей порядку проведення виборів Президента України) (реєстр. № 5131).

5. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України Подгорному С.П.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 78/10*”

17 травня 2011 11:38
17 травня 2011 11:19