Про проект Закону України

про внесення змін до Закону України „Про вибори Президента України”

(щодо обмеження у проведенні передвиборної агітації)

(реєстр. № 3529 від 23.12.2008)

Комітет за дорученням Голови Верховної Ради України розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України „Про вибори Президента України” (щодо обмеження у проведенні передвиборної агітації) (реєстр. № 3529 від 23.12.2008), поданий народним депутатом України Міщенком С.Г.

Проектом Закону пропонується заборонити кандидату на пост Президента України, який займає посаду, у тому числі за сумісництвом, в органах державної влади чи в органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях, у військових формуваннях, залучати до передвиборної агітації не лише підлеглих йому осіб (як це передбачено Законом України «Про вибори Президента України»), а й керівників або інших посадових осіб органів державної влади нижчого рівня, які перебувають у службовій залежності від нього (у робочий час). Законопроектом також пропонується узгодити окремі положення Закону України «Про вибори Президента України» щодо обмеження у проведенні передвиборної агітації.

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики дійшов висновку, що законопроект не суперечить положенням Конституції України, та вважає, що за результатами розгляду парламентом в першому читанні його доцільно прийняти за основу.

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету прийняв рішення, що законопроект не має впливу на доходну та видаткову частину бюджетів, а також на їх виконання у поточному бюджетному періоді.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловлює окремі зауваження до законопроекту та вважає, що за результатами розгляду у першому читанні він може бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Заслухавши з цього питання інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народного депутата України Подгорного С.П.  Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України „Про вибори Президента України” (щодо обмеження у проведенні передвиборної агітації) (реєстр. № 3529) за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України зі співдоповіддю з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян – народному депутату України С.П. Подгорному.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 51/25*”

01 червня 2011 16:57
01 червня 2011 16:28
01 червня 2011 16:27
01 червня 2011 16:26
01 червня 2011 16:25
01 червня 2011 16:23
01 червня 2011 16:22