Комітет розглянув за дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди, якими відзначені трудові колективи, навчальні заклади, об'єднання громадян, військові частини і з'єднання» (щодо правонаступництва трудових колективів, відзначених державними нагородами іноземних держав) (реєстр. №1774), поданий народними депутатами України О.Дехтярчуком, В.Яніцьким, Л.Козаченком, В.Кривенком, В.Сидорчуком, С.Євтушком.

Метою проекту є врегулювання правонаступництва трудових колективів, відзначених державними нагородами іноземних держав.

На думку авторів законопроекту його прийняття дозволить «підвищити авторитет трудових колективів та особового складу військових частин, які були відзначені іноземними державними нагородами, підвищити виховний потенціал в цих колективах, зберегти інституційну пам’ять, авторитет і значимість цих підприємств».

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції у своєму висновку щодо результатів здійснення антикорупційної експертизи зазначив, що у законопроекті не виявлено корупціогенних факторів, тобто законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Міністерство фінансів України, здійснивши експертний висновок щодо впливу даного законопроекту на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, зазначило, що реалізація законопроекту не призведе до збільшення чи зменшення дохідної частини бюджету та не потребуватиме додаткових видатків при його запровадженні у поточному та наступному бюджетних періодах. При цьому норми законопроекту узгоджуються та не суперечать законам, що регулюють бюджетні відносини.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України за наслідками розгляду законопроекту в своєму висновку підтримує даний законопроект і пропонує за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу.

Враховуючи викладене, всебічно обговоривши дане питання, Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої, частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди, якими відзначені трудові колективи, навчальні заклади, об'єднання громадян, військові частини і з'єднання» (щодо правонаступництва трудових колективів, відзначених державними нагородами іноземних держав) (реєстр. №1774), поданий народними депутатами України О.Дехтярчуком, В.Яніцьким, Л.Козаченком, В.Кривенком, В.Сидорчуком, С.Євтушком, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, Заступнику Голови Комітету С.Кудлаєнку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №9”

25 лютого 2015 12:30
25 лютого 2015 11:55
17 лютого 2015 16:23
17 лютого 2015 16:21
17 лютого 2015 16:19
17 лютого 2015 16:18
17 лютого 2015 16:01
11 лютого 2015 16:16