ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 147/10

26 квітня 2012 року

12 год. 00 хв.

м. Київ,

вул. Садова, 3 а, к. 416

 

За Голову Комітету Сінченко В.М.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

 

Присутні: члени Комітету: Черноморов О.М., Демчишен В.В., Павленко В.В., Горбатюк А.О., Трайдук М.Ф., Єгоров О.М., Касянюк О.Р.

Відсутні: Омельченко О.О., Боднар О.Б., , Ключковський Ю.Б., Петренко В.М., Подгорний С.П., Надоша О.В., Фомін О.В.

 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Малюга А.В., заступники Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А.,       Желтова О.М., головні консультанти Дмитрук Л.В., Корнієнко Т.М., Шкуріна Л.Б., Федоренко Ю.В., старший консультант Гарбуз Ю.П.

 

Запрошені:

Коліушко І.Б. – голова правління Центру політико-правових реформ;

Кладієв В.М. – завідувач відділу власності та дерегуляції Головного управління з питань економічної політики та впровадження економічних реформ Адміністрації Президента України;

Скопненко Г.П. – Керівник Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України;

Кагляк Я.О. – головний спеціаліст відділу законопроектування з питань конституційного законодавства та державного будівництва Департаменту конституційного, адміністративного та соціального законодавства Міністерства юстиції України;

Чипенко І.І. – заступник директора департаменту – начальник управління конституцiйного та адміністративного законодавства Департаменту конституційного, адміністративного та соціального законодавства Міністерства юстиції України;

 

Кравченко  В.В. – директор Центру правової допомоги Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.           Про проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. № 9435, друге читання, повторний розгляд).

 

***

 

СЛУХАЛИ: Голова Комітету О.Омельченко ознайомив членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував внести свої зауваження і пропозиції до нього.

Секретар Комітету С.Гордієнко  запропонував у розділі Різне порядку денного розглянути питання про проект Постанови про запрошення представників іноземних держав та міжнародних організацій як офіційних спостерігачів на виборах народних депутатів України в жовтні 2012 року (реєстр. № 10144,            н.д. А. Яценюк, Р. Князевич) для узгодження попередньо опрацьованих правок техніко-юридичного характеру, які надійшли від Головного юридичного управлінням Апарату Верховної Ради України.

Пропозицію підтримано.

 

Голова Комітету О.Омельченко вніс пропозицію присутнім визначитися шляхом голосування щодо прийняття порядку денного засідання Комітету в цілому з такою послідовністю питань:

1.           Про проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. № 9435, друге читання, повторний розгляд)

2.     Різне.

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити порядок денний засідання Комітету в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» – одноголосно.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена про проект Закону про адміністративні послуги (реєстр. №9435, друге читання, повторний розгляд).

Доповідач зазначив, що з метою додаткового узгодження окремих положень підготовленого до другого читання тексту проекту Закону України «Про адміністративні послуги» (реєстр. № 9435), представниками Робочої групи Комітету разом із фахівцями Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України були опрацьовані окремі положення даного законопроекту, які в основному стосувалися статей щодо організації центру надання адміністративних послуг та запровадження посади адміністратора (статті 12 і 13 запропонованої Комітетом остаточної редакції законопроекту). При цьому Головне управління надало власний варіант змісту згаданих статей, який підтримується народним депутатом України С.Гордієнком та внесений до порівняльної таблиці для остаточного визначення на засіданні Комітету шляхом голосування.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, працівники секретаріату Комітету.

Член Комітету С.Гордієнко як такий, що принципово не підтримує закладену у проекті Закону України «Про адміністративні послуги» (реєстр. № 9435) концепцію, повідомив про свій намір на оголошення та обґрунтування окремої думки з цього питання під час розгляду законопроекту у другому читанні  Верховною Радою України.

УХВАЛИЛИ:

1. Доручити Робочій групі з опрацювання і підготовки проекту Закону України «Про адміністративні послуги» (реєстр. № 9435) до другого читання внести відповідні зміни до порівняльної таблиці згідно з результатами голосування на засіданні.

2. Поінформувати Верховну Раду України, зазначивши про це у поданні до законопроекту, про оголошення та обгрунтування окремої думки членом Комітету – народним депутатом України С.Гордієнком щодо підготовленого до другого читання законопроекту згідно з пунктом 3 частини першої статті 30 Регламенту Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «За» – 8 народних депутатів України, «Не брав участі у голосуванні» - 1 народний депутат України.

Рішення прийнято.

 

2.

СЛУХАЛИ: інформацію Секретаря Комітету С.Гордієнка про проект Постанови про запрошення представників іноземних держав та міжнародних організацій як офіційних спостерігачів на виборах народних депутатів України в жовтні 2012 року (реєстр. № 10144, н.д. А.Яценюк, Р.Князевич).

Доповідач поінформував, що підкомітет з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян попередньо погодив з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України техніко-юридичні правки, які необхідно внести до проекту Постанови Верховної Ради України про запрошення представників іноземних держав та міжнародних організацій як офіційних спостерігачів на виборах народних депутатів України в жовтні 2012 року (реєстр. № 10144) у зв’язку з тим, що за інформацію Міністерства Закордонних Справ України Головою Верховної Ради України вже були надіслані запрошення взяти участь у спостереженні за виборчим процесом в Україні представникам низки міжнародних організацій.           У зв’язку із зазначеним, та враховуючи міжнародну практику парламентської взаємодії пропонується пункт перший проекту Постанови Верховної Ради України викласти в такій редакції:

«1. Запросити як офіційних спостерігачів на вибори народних депутатів України, що відбудуться в жовтні 2012 року, представників від парламентів іноземних держав та парламентських органів авторитетних, насамперед європейських, міжнародних організацій для спостереження за ходом організації та проведення виборчого процесу».

 

Текст, запропонований авторами проекту Постанови
Текст, що пропонується

1. Запросити як офіційних спостерігачів на вибори народних депутатів України, що відбудуться в жовтні 2012 року, представників від парламентів та урядів іноземних держав, Ради Європи, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, міжпарламентських та інших міжнародних організацій для спостереження за ходом організації та проведення виборчого процесу.

1. Запросити як офіційних спостерігачів на вибори народних депутатів України, що відбудуться в жовтні 2012 року, представників від парламентів іноземних держав та парламентських органів авторитетних, насамперед європейських, міжнародних організацій для спостереження за ходом організації та проведення виборчого процесу.

                                                                            

 

 

Пропозицію підтримано.

Інформацію взято до відома.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“10 сесія 6 скликання ”